Κατηγορίες

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας – «Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας»

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα του προεδρείου ο Κωνσταντίνος Τασούλας -επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά ο κ. Πολάκης δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου «ότι χρειάζεται και θέλει ο κ. Πολάκης και όλα όσα ανάφερε χθες για το προεδρείο της Βουλής θα τα πει στην Επιτροπή Δεοντολογίας που θα παραπεμφθεί». Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε ότι: «Oι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται» χαρακτηρίζοντας ως «αποκαρδιωτική» την χθεσινή εικόνα.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ξεκίνησε την συνεδρίαση με την τοποθέτησή του επί του επεισοδίου. Τόνισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε. Το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι την ανοργάνωτη διεξαγωγή των συζητήσεων, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το Προεδρείο έχει τον τελικό λόγο και αντί να προσφύγει στα μέσα κοινοβουλευτικής κριτικής κάθισε όρθιος επί του ιερού αυτού βήματος παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή της συζήτησης. Σημείωσε ακόμα ότι «η Βουλή από το 1875 έχει ένα τελικό όριο. Το τελικό καταφύγιο της Βουλής είναι η πλειοψηφία. Για όλα αποφασίζει η πλειοψηφία. Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα του προεδρείου ο Κ. Τασούλας -επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά ο κ. Πολάκης δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου «ότι χρειάζεται και θέλει ο κ. Πολάκης και όλα όσα ανάφερε χθες για το προεδρείο της Βουλής θα τα πει στον Επιτροπή Δεοντολογίας που θα παραπεμφθεί».

Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, ο Αθανασίου έκανε κατάλυση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Μιλούσε πάνω μου την ώρα που άρχισα να απαντάω στον κ. Γεωργιάδη. Διέκοψε τη διαδικασία, αποχώρησε από την αίθουσα και είπε περιμένουμε τον κ. Τασούλα να έρθει να μου βάλετε μομφή. Και εγώ περίμενα όρθιος να έρθετε να μου βάλετε μομφή», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα σε αυτό το πραξικόπημα, εγώ περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή να συνεχίσω. Ο κ. Γεωργιάδης στην πρόταση δυσπιστίας αφιέρωσε την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη για την υπόθεση Novartis. Δε θα σας ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *