Κατηγορίες

Κ.Ζαχαριάδης-Γ.Θεοδωράκης σε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑΠ –ΕΣΔΔΑ) είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και τον πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη.


Οι εκπρόσωποι των αποφοίτων έθιξαν ιδίως τα ζητήματα του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, των ιδιωτικοποιήσεων και απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών και υπαλλήλων, με έμφαση στο ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών στον ΕΦΚΑ, καθώς και το ζήτημα της συνολικής λειτουργίας της ΕΣΔΔΑ και της αξιοποίησης των αποφοίτων.

Από πλευράς των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναδείχθηκε η πλήρης κατάρρευση των νεοφιλελεύθερων ιδεών και η ανάγκη ύπαρξης ενός αποτελεσματικού και ανθρώπινου Δημοσίου Τομέα με ισχυρό ελεγκτικό, παρεμβατικό και κοινωνικό ρόλο.

Τονίστηκε επίσης, η συνεχής και γενικευμένη χρήση αδιαφανών και πελατειακών πρακτικών της παρούσας κυβέρνησης, καθώς και η πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια του δήθεν επιτελικού κράτους. Mε αφορμή το απαράδεκτο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΕΦΚΑ. Ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει και υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και προωθεί την αναξιοκρατία, τον κομματισμό και την αδιαφάνεια στη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του Οργανισμού. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπήρξε δέσμευση  για απόλυτη αποδόμηση και καταγγελία του νομοσχεδίου  στο  επίπεδο της  κοινοβουλευτικής διαδικασίας,  αλλά και για ολόθερμη στήριξη των  κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα. Τα υπαρκτά προβλήματα του ΕΦΚΑ που δυστυχώς διογκώθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζονται με τα ακριβοπληρωμένα γαλάζια «golden boys» που ετοιμάζουν ρεσάλτο στον Οργανισμό. Αντιμετωπίζονται με την επαρκή και αξιοκρατική στελέχωση του Οργανισμού, με τη διάθεση των απαραίτητων  πόρων και τη δημιουργία των αναγκαίων  υποδομών,  με την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών.


Ταυτόχρονα υπήρξε απόλυτη δέσμευση για στήριξη του δημόσιου τομέα και των λειτουργών του και καθώς και για κατάργηση των απαράδεκτων διατάξεων περί μετακλητών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για εξασφάλιση της χρηματοδότησης της ΕΣΔΔΑ και περαιτέρω αναβάθμισης του ρόλου της.


Η συζήτηση έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα, και αναδείχτηκε η ανάγκη για συνέχιση και εμβάθυνση του διαλόγου με επεξεργασία συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων για την ενδυνάμωση του δημόσιου τομέα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *