Κατηγορίες

Απεργία Cosco: Ζωσμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής το λιμάνι Πειραιά – Δεν κάνουν πίσω οι απεργοί

«Έχουν φέρει τα ΜΑΤ τα ΟΥΚ, σε λίγο θα φέρουν και τα Ραφάλ να μας βομβαρδίσουν! Κανένας για δουλειά σήμερα με την συνοδεία των ΜΑΤ»


Ζωσμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, από τα χαράματα της Δευτέρας 7/2, είναι το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Όπως μεταδίδει ο Ημεροδρόμος, η περιοχή έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο, καθώς η κυβέρνηση έστειλε στο πλευρό της εργοδοσίας πάνοπλες δυνάμεις καταστολής. Άνδρες των ΜΑΤ και κλούβες και μία αύρα (κανόνι νερού) έχουν ζώσει την πύλη και τις εγκαταστάσεις της Cosco. Ωστόσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Στις πύλες της Cosco έχουν συγκεντρωθεί οι απεργοί που διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματα τους. Αυτό έγινε σαφές και από την «ντουντούκα», ενώ οι απεργοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν. Ήδη, όλο και περισσότερος κόσμος πηγαίνει στο λιμάνι.

Την ίδια στιγμή απευθείας ρόλο προϊσταμένου της Cosco φαίνεται ότι έχουν αναλάβει τα στελέχη του λιμενικού σώματος που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά δίνοντας εντολές στους συγκεντρωμένους στην πύλη του ΣΕΜΠΟ να μπουν για δουλειά. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στελέχους του λιμενικού σώματος που με προτεταμένο το χέρι και κουνώντας το δάχτυλο λέει σε εργαζόμενο: «Μπες τώρα για δουλειά!».

«Έχουν φέρει τα ΜΑΤ τα ΟΥΚ, σε λίγο θα φέρουν και τα Ραφάλ να μας βομβαρδίσουν! Κανένας για δουλειά σήμερα με την συνοδεία των ΜΑΤ», είναι η απάντηση των εργαζομένων που καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για το σκηνικό τρομοκρατίας που έχουν στήσει τις πύλες του λιμανιού.

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *