Κατηγορίες

ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας: Έργα και ημέρες διάλυσης της δημόσιας υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Στοιχεία που σοκάρουν με την αλήθεια των αριθμών. Στη χώρα μας πεθαίνει 1 πολίτης ανά 15 λεπτά λόγω του κορονοϊού. Συνολικά έχουν χαθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 24.000 συνάνθρωποί μας.

Τη χρονιά 2020-2021 καταγράφηκαν 10.000 θάνατοι περισσότεροι από μη Covid νοσήματα σε σχέση με το 2019. Έχουμε κατακτήσει την 5η θέση (και ανεβαίνουμε) στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων Covid ανά εκατομμύριο πληθυσμού!

Στη χώρα μας, τριπλασιάστηκε ο δείκτης ανισότητας στην υγεία την περίοδο 2019-2020 (από 8% στο 24%). Οι δαπάνες για την υγεία που προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό είναι χαμηλότερες από πέρυσι.

Σύμφωνα με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου η κατανομή του Προσωπικού στην Υγεία είναι 75.657.

Τον Ιούλιο του 2019, το Προσωπικό ήταν 79.122. Εάν το υπολογίσουμε 79.122 – 75657= -3.465 λιγότεροι Υγειονομικοί στους 30 μήνες διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου είναι υπό κατάρρευσή και οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω αναστολής ή περικοπής των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων.

Αφού η αναστολή των χειρουργείων έφτασε το 80%, αλήθεια τι απέγιναν οι 1000 ασθενείς που δεν χειρουργήθηκαν την διετία της πανδημίας;

Κατέφυγαν σε άλλα νοσοκομεία;

Πλήρωσαν αδρά τις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα;

Αφέθηκαν στη μοίρα τους;

Στα Νοσοκομεία του Νομού μας οι εργαζόμενοι στη φύλαξη και την καθαριότητα απολύονται μετά από 4 χρόνια. Στα Νοσοκομεία του Νομού μας, οι Θέσεις Νοσηλευτών ΜΕΘ, που είναι ζωτικής σημασίας για να στελεχωθούν και να λειτουργούν οι νέες ΜΕΘ, (έχει νομοθετηθεί από το Μάιο του 2020) 20 μήνες μετά και δεν έχει προκηρυχθεί καμία.

Στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μια μόνιμη θέση ιατρού, ενώ οι «προσλήψεις» που ανακοινώνονται, αφορούν μονιμοποιήσεις ήδη υπηρετούντων επικουρικών ιατρών.

Στα Κέντρα Υγείας η κατάσταση είναι εξίσου τραγική. Κάθε φορά που υπάρχει θετικό κρούσμα σε σχολεία της περιοχής, η ιχνηλάτηση με rapid test (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ) που πρέπει να γίνει σε δημόσια δομή, δεν γίνεται σωστά γιατί τα Κέντρα Υγείας δηλώνουν ότι δεν έχουν διαθέσιμα test και οι γονείς αναγκάζονται να αγοράζουν από τα φαρμακεία.

Αυτό είναι το Success story που ο Πρωθυπουργός διακήρυξε μαζί με το τέλος της πανδημίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *