Κατηγορίες

«Κίνηση πολιτών» αντιτίθεται στην υπαγωγή Γαλατά & Περιθωρίου στην Μητρόπολη Ναυπάκτου

Υπέρ της διχοτόμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τάχθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της, που ολοκληρώθηκαν προ ολίγου για τον μήνα Φεβρουάριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΙΣ θα εισηγηθεί τη διχοτόμηση στην κυβέρνηση. Ο Πειραιώς Σεραφείμ πρότεινε την διχοτόμηση ως εξής:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Φυσικά, δε λείπουν οι αντιδράσεις. «Κίνηση πολιτών» της περιοχής του Γαλατά εκφράζει αντίθεση στην υπαγωγή Γαλατά και Περιθωρίου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

«ΕΛΕΟΣ! …

Σημερινά (σ.σ.: χθεσινά) δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε τρεις Μητροπόλεις, αυτές του Αγρινίου και ΑμφιλοχίαςΜεσολογγίου – Ξηρομέρου και Βονίτσης και Ναυπάκτου και Θέρμου και για ενδεχόμενη απόσχιση του Γαλατά και του Περιθωρίου από τη Μητρόπολη Μεσολογγίου και υπαγωγή τους στη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Το φημολογούμενο ενδεχόμενο προκαλεί αναστάτωσηοργήθυμό και αγανάκτηση σε όλους εμάς τους κατοίκους του Γαλατά. Δε φτάνει η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουμε καθημερινά με την κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου, δεν αρκεί η οικονομική μας αφαίμαξη, το ότι εδώ και λίγες μέρες έχουμε μείνει χωρίς γιατρό, το ότι τα παιδιά μας βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες στη μόρφωση, δεν αρκεί η πλήρης εγκατάλειψή μας από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και την επίσημη Πολιτεία, το ότι ξεκινάει σε λίγες μέρες η καλλιεργητική περίοδος και δεν έχουμε τον τρόπο να μεταβούμε με τα γεωργικά μας μηχανήματα στο Ευηνοχώρι για να προμηθευτούμε λιπάσματα και σπόρους, έχουμε και τους ταγούς της εκκλησίας να φροντίζουν για εμάς χωρίς εμάς, να αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζουν ποιες είναι οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Βροντοφωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις: «Έλεος! Ως εδώ και μη παρέκει!» Οι δυο Κοινότητες ανήκουν στη Μητρόπολη της Ιερής Πόλης για λόγους ιστορικούς και γεωγραφικούς. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Μεσολογγίου. Αυτό μαρτυρούν οι προγονικές μας ρίζες. Είναι ανιστόρητοι και ασεβείς όλοι εκείνοι που, χρησιμοποιώντας πολιτικάντικες τακτικές, επιχειρούν την υπαγωγή μας στη Μητρόπολη Ναυπάκτου και θα μας βρουν απέναντί τους».

Πηγή: agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *