Κατηγορίες

Σκρέκας: «Δεν ξεχνάμε θερμοσίφωνα, ούτε ένα φως ανοιχτό» Με κερί βολεύεστε κ. Σκρέκα;

Αντί η Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των νοικοκυριών, στελέχη της νουθετούν τους καταναλωτές να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερο ρεύμα.

Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, συμβούλεψε τους πολίτες για το πως να γλιτώσουν από την κατανάλωση της ενέργειας σε μία ακόμη προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ανάσχεση της ενεργειακής κρίσης.

Ξανά με οδηγό την «ατομική ευθύνη», ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχει περάσει η επιδότηση, επειδή αλλάξαμε τον Ιανουάριο και κάναμε κλιμακωτή επιδότηση, θα περάσει στον επόμενο. Πρέπει να πούμε ότι μέχρι τις 150 κιλοβατώρες δίνουμε 150 ευρώ την μεγαβατώρα, απορροφούμε μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και από τις 150 έως και τις 300 απορροφούμε μικρότερο για να δώσουμε το μήνυμα ότι η προσπάθεια είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για κάποιοι νοικοκυριά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά κοστίζουν στην τσέπη. Όλοι το ζούμε στο σπίτι αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *