Κατηγορίες

Έκθεση με θέμα: «Το ταξίδι της μάσκας» στο Κτίριο Χρυσόγελου

Tην πρωτότυπη εικαστική έκθεση με τίτλο «Το ταξίδι της μάσκας», πρόκειται να εγκαινιάσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι στο Κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.

Η έκθεση που μυεί τους επισκέπτες στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού και της μακρόχρονης ιστορίας του, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρεων «Καρναβάλι Πάτρας» .

Πρόκειται για μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης, ζωής, ψυχαγωγίας και μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της Πάτρας.

Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Στα εγκαίνια συμμετέχει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς την εικαστική επιμέλειά της έκθεσης έχει ο καθηγητής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Νικόλαος Ντούμας και άλλα μέλη του σχολείου.

Στο πλαίσιο έκθεσης θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για σχολεία της περιοχής και για ομάδες ψυχικής υγείας, ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του Κτιρίου Χρυσόγελου και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2631022081.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2022 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00π.μ έως στις 2.00μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *