Κατηγορίες

«Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου» από το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων για το σχολικό έτος 2021-2022 οργανώνει κι εξοπλίζει το χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης με σκοπό την καλλιέργεια φιλαναγνωσίας  στους μαθητές του, αλλά κι ευρύτερα επιδιώκοντας να διαμορφώσει μια κουλτούρα αξιοποίησης του χώρου της βιβλιοθήκης ως χώρο συνάθροισης, μελέτης, εκπαίδευσης  κι αλληλεπίδρασης μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Επιδιώκουμε οι μαθητές μας να αγαπήσουν το χώρο αυτό, να εκπαιδεύονται ποικιλόμορφα και διαδραστικά και να ταυτίσουν το βιβλίο με την αξία που πραγματικά έχει κι όχι με μια πιεστική βαθμοθηρική διαδικασία.

Επιπλέον στόχος μας είναι στο χώρο μας να λαμβάνουν χώρα βιβλιοπαρουσιάσεις και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε συνεργασία και με άλλους εξωτερικούς φορείς.

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όσους μπορούν και θέλουν, ατομικά ή συλλογικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή με όποιο τρόπο επιθυμούν συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό και στον εξοπλισμό του πολύτιμου αυτού χώρου.

Η προσφορά βιβλίων, χορηγίες και η πάσης φύσεως βοήθεια θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα είναι πολύτιμη στην υλοποίηση της προσπάθειάς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!” αναφέρεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα από την  Ομάδα Δράσης «Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου» του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και τον διευθυντή του σχολείου Ηλία Γουβέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *