Κατηγορίες

Παγκρατίδης: Ο δράκος του Σέιχ Σου «Μανούλα μου, είμαι αθώος» – Μια μέρα σαν σήμερα το 1968

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Αριστείδη Παγκρατίδη γνωστού σαν “δράκο του Σέιχ Σου”, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί στις 16 Φεβρουαρίου 1968..

Ο Παγκρατίδης κατηγορήθηκε για φόνους, βιασμούς, απόπειρες βιασμών που “διέπραξε” στο γνωστό δάσος του “Σέιχ Σου” και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης..

Αν και έχουν περάσει 64 χρόνια από τότε που φέρεται ότι διέπραξε τα αδικήματα, (1958), δεν έχει αποδειχτεί ότι ήταν αυτός ο “δράκος”.. Ακόμα και τα θύματα που επέζησαν δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον βιαστή και δολοφόνο, ούτε κάποιος από τους στρατιώτες που σύχναζαν στο Σέιχ Σου κι έτυχε να δουν μερικά περιστατικά.!!

Ο Παγκρατίδης είχε πολλά βιώματα. Σε ηλικία 5 χρονών, το 1945, δολοφόνησαν τον πατέρα του για πολιτικούς λόγους.! Από τότε στιγματίστηκε όλη η οικογένειά του..!

Η περίπτωση “Παγκρατίδη” απασχόλησε για χρόνια νομικούς, εγκληματολόγους και δημοσιογράφους, όπως τον Κώστα Τσαρούχα, ακόμα και σήμερα..

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ήταν αθώος, ιδιαίτερα δε μετά την ομολογία του ταγματάρχη Κώστα Αντωνίου, που ήταν διευθυντής σήμανσης Θεσσαλονίκης. Είχε πει στην κόρη του ότι “πριν βγει η ψυχή μου θέλω να σου πω ένα μυστικό που το κουβαλώ χρόνια και με βασανίζει.. Ο Παγκρατίδης ήταν αθώος. Είχαμε εντολή να βγάλουμε δράκο τον Παγκρατίδη.. και της εξομολογήθηκε τα πάντα.!!”

Πιστεύεται ότι “δράκος” ήταν άτομο της “υψηλής κοινωνίας” και βρήκαν ένα εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του Παγκρατίδη, επειδή είχε βεβαρημένο παρελθόν από 10 χρονών για άλλα αδικήματα.. Αλλά και για πολιτικούς λόγους..

Συνελήφθη όταν επιτέθηκε σε μια 12χρονη του ορφανοτροφείου, κάτι που μόνο αυτό παραδέχτηκε.!!

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατονομάστηκε ως δράστης ο Αίαντας Σκλαβούνος, γιος του γιατρού και καθηγητή Πανεπιστημίου Γεωργίου Σκλαβούνου.. Ο Αίαντας Σκλαβούνος ήταν σχιζοφρενής κι εκείνη την περίοδο έμενε στη βίλα του πατέρα του, δίπλα στο δάσος του Σέιχ Σου.. Όμως το δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει αυτή την εκδοχή και η δίκη προχώρησε..!

Ο Παγκρατίδης καταδικάστηκε το 1966 σε θάνατο και εκτελέστηκε μια μέρα σαν σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 1968 σε ηλικία 28 ετών..!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η αστυνομία για να αποσπάσει την ομολογία του, τον ανέκρινε επί έξι συνεχείς μέρες κάτω από συνθήκες ψυχολογικής και σωματικής βίας. Δεν του έδιναν ούτε φαγητό, ούτε καν νερό..!! “Πες μας ότι είσαι ο δράκος και θα σου δώσουμε, του έλεγαν.!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *