Κατηγορίες

«Προκλητικά ευμενής η απόφαση για τον Κορκονέα – Όχι στην επιβράβευση αστυνομικής βίας»

«Το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με «σκανδαλώδη διαδικασία», το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου.  


«Προκλητικά ευμενής απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή του», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με «σκανδαλώδη διαδικασία», το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα, αναφέρουν ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας.

Αύριο πρόκειται, μάλιστα, να συζητηθεί το αίτημα αναίρεσης κατά της απόφασης για τον δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας:


«Αύριο στις 9.30πμ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε από το 2019 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης αναγνώρισης του ελαφρυντικού του «προτέρου συννόμου βίου» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με σκανδαλώδη διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα.

Ο Κοροκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία


Το πόσο προκλητικά ευμενής ήταν η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Σε μία υπόθεση που εδώ και 13 χρόνια συγκρούονται από τη μία πλευρά η κοινωνική απαίτηση δικαιοσύνης και από την άλλη οι σκοτεινοί μηχανισμοί συγκάλυψης και επιβράβευσης του εγκλήματος με θύμα ένα αθώο παιδί, τον Αλέξανδρο, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την μνήμη του Αλέξανδρου, την οικογένειά του, τη μητέρα και την αδελφή του, και να διεκδικούμε μέχρι τέλους πραγματική Δικαιοσύνη με πραγματική τιμωρία του εγκλήματος. Να μην έχουμε άλλη μία απόφαση επιβράβευσης αστυνομικής βίας που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *