Κατηγορίες

Το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού Σύλλογος Γυναικών, είναι πλέον επισκέψιμο μετά από πολλά χρόνια!

Mέσα από την κοινή προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα! Το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού Σύλλογος Γυναικών, είναι πλέον επισκέψιμο μετά από πολλά χρόνια!

Το τριήμερο 25/26/27 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό!Οι ώρες λειτουργίας του για το τριήμερο 25/26/27 Φεβρουαρίου θα είναι οι εξής:

Παρασκευή 25/2 : 10.00π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

Σάββατο 26/2 : 10.00π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κυριακή 27/2 : 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

Μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα μέχρι να φτάσουμε ως εδώ. Πρώτα η ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου/Μουσείου, με πρόεδρο την Φωτεινή Ξεσφίγγη, γραμματέα την Αλεξάνδρα Φωτίκα, ταμία την Κλεοπάτρα Καρβέλη και μέλη την Βασιλικη Σταραμου, Κούλα Κοσμίδη, Πολιτίμη Καραγάκια καθώς και το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής Αστέρω Περγαντή.

Ακολούθησε ένας σχεδόν χρόνος έως ότου καταφέρουμε να τακτοποιήσουμε νομικά τα βιβλία του Συλλόγου και να τα ενημερώσουμε στις αρμόδιες Αρχές.

Έπειτα ακολούθησαν οι βασικές εργασίες για την ανακαίνιση των χώρων (σοβατίσματα, βαψίματα κ.α.) από την φθορά του χρόνου, απολύμανση και απεντόμωση, καθαρισμός και συντήρηση των εκθεμάτων καθώς και η πλήρης καταγραφή και ταξινόμησή τους.

Το βασικό πρόβλημα βέβαια του Μουσείου παραμένει η σκεπή η οποία λόγω παλαιότητας με τις βροχοπτώσεις καθιστά τους χώρους επισφαλείς. Εχουν ήδη δρομολογηθεί ενέργειες προς επίλυση του θέματος κι εδώ θα χρειαστεί ιδιαίτερα η ενίσχυση των συμπολιτών μας.

Αξίζει βέβαια εδώ να αναφερθούμε στην πρώτη πρόεδρο του Μουσείου/Συλλόγου Γυναικών κ. Γεωργία Λεονάρδου, και στις κυρίες του προηγούμενου ΔΣ καθώς και στον αρχιτέκτονα Ζαφείρη Καρβέλη – που δεν είναι πια κοντά μας- ο οποίος διαμόρφωσε τον μουσειακό χώρο με ιδιαίτερο αισθητικά ύφος.

Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους έχουν γίνει αρωγοί αυτής της προσπάθειας εώς τώρα.

Ειδικότερα:Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την οικονομικη τους ενίσχυση τους: Τρικαλινός Ζαφείρης

Αμάλθεια Α.Ε.

Γιάννης Καρβέλης

Μαυροσκότης Διονύσης

Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Αφοί Σφυρή

Το Δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την προσφορά υλικών που χρειάστηκαν για τις εργασίες αποκατάστασης τους κτιρίου.

Το Μπαρούχο Στράτο για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του στους ελαιοχρωματισμούς του κτιρίου

Το Ψιλογιάννη Σπύρο για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του σε διορθώσεις ξύλινων κατασκευών.

Το Νίκο Καβαλιέρη για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Το Διονύση Μπρούνο για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του ως λογιστής.

Τους Μιχάλη Κότσαρη και Γιώργο Σφυρή στην αμέριστη βοήθεια τους σε ότι χρειαστήκαμε.

Τους κ. Παπαδόπουλο Κώστα για την προσφορά επίπλων της θεία του Ασπασίας Παπαδοπούλου και τον κ. Κατσικόπουλο για την προσφορά αρμάτων του Γκαμίζα.

Οι νέοι δωρητές του Μουσείου θα ανακοινωθούν εν καιρώ, καθώς και η πλήρης φωτογραφική απεικόνιση των εκθεμάτων του, στην σελίδα του Μουσείου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα όλες οι μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού και να θαυμάσετε τα ξεχωριστά εκθέματα που περιλαμβάνει !

Εκ του ΔΣ
.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *