Κατηγορίες

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ενεργειακό κόστος των δήμων και των ΔΕΥΑ

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου την 28-2-2022, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξής μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ κ. Παντελή Σκαρμούτσου και από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, ελήφθη η παρακάτω ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που αφορά:

  1. Την έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων για να αντιμετωπίσουν μέρος των επιβαρύνσεων που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση.
  2. Την απόδοση επιπλέον τριών (3) δόσεων ΚΑΠ στην τακτική χρηματοδότηση των δήμων από το ΥΠΕΣ μέσα στο 2022.
  3. Την άμεση κάλυψη 100% των επιπλέον δαπανών των σχολικών επιτροπών. Για να βγει ομαλά η σχολική χρονιά απαιτείται μία ακόμη (5η δόση) σχολικών ΚΑΠ ή 30% αύξηση των σχολικών ΚΑΠ.
  4. Την στήριξη των ΔΕΥΑ, όπως πρόκειται να στηριχθούν και άλλες επιχειρήσεις, δεσμευόμενοι ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ.
  5. Τη νομοθετική ρύθμιση απόδοσης ανταποδοτικών τελών από εταιρείες ενέργειας με παράλληλη γνωστοποίηση βεβαιωτικού καταλόγου στους οφειλέτες των δήμων με ηλεκτρονικά μέσα. Να επιβληθούν στους εν λόγω παρόχους οι ανάλογες κυρώσεις και να θεωρηθεί υπεξαίρεση δημοτικών πόρων η συνεχιζόμενη καθυστέρηση απόδοσης των ανταποδοτικών τελών.
  6. Την μείωση του ΦΠΑ στο νερό από 13% σε 6% ώστε να μη μετακινηθεί το λειτουργικό κόστος στους καταναλωτές.
  7. Την υπαγωγή των ΔΕΥΑ και των δήμων σε τιμολόγια ρεύματος χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και συμπερίληψή τους στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ.
  8. Την αναστολή για τα δύο (2) επόμενα χρόνια τους τέλους ταφής απορριμμάτων, ώστε να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα, διότι οι δήμοι δεν είναι κυρίως υπεύθυνοι για την μη ολοκλήρωσή τους.
  9. Την πρόσθετη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΜ για εξόφληση οφειλών του παρόχου, προκειμένου να υλοποιηθεί η συμμετοχή της στην ενεργειακή κοινότητα.
  10. Την εξουσιοδότηση του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου στην έκτακτη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ της 16-3-2022, να καταθέσει την παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *