Κατηγορίες

Στην Βουλή έφερε ο Γ. Βαρεμένος τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη για την εκτροπή του Αχελώου

Στην Βουλή φέρνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένος τις πρόσφατες προκλητικές και προσβλητικές για τον λαό του Νομού δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη για την εκτροπή του Αχελώου.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλή ζητώντας του να θέσει τέλος στην νεκρανάσταση του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής, συμμορφούμενος με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο.

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: « Πάνδημη αγανάκτηση στον νομό Αιτωλοακαρνανίας για τις προσβλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη και την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής του Αχελώου»

Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στο σύνολο της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε “μουρλούς” όσους έχουν κατά καιρούς προσφύγει στο ΣτΕ κατά του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής του Αχελώου. Μουρλοί, λοιπόν, οι επίσημοι θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι του λαού της Αιτωλοακαρνανίας (Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, ΤΕΕ, επαγγελματικοί φορείς, κινήσεις πολιτών κλπ), που σύσσωμοι προσέφυγαν πολλάκις στην Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.
Πιο προσβλητική όμως κι απ’ τις δηλώσεις είναι η εμμονή της κυβέρνησης να νεκραναστήσει ένα έργο που αποτελεί το ίδιο εκτροπή από το περιβαλλοντικό κεκτημένο, εθνικό και ευρωπαϊκό.

Επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης συνέδεσε το έργο της εκτροπής με την ενεργειακή κρίση, υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που, με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων της 2ας Αυγούστου 2017, ξεπάγωσε το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος Μεσοχώρας, έργο παγιδευμένο επί 15 χρόνια λόγω της ολέθριας σύνδεσής του με την εκτροπή του Αχελώου, προσθέτοντας έτσι μία πράσινη μονάδα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας και απεμπλέκοντάς το, λειτουργικά και τεχνικά, από το καταδικασμένο έργο της εκτροπής.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. υπουργός:
• Σκοπεύει να συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο νεκρανάστασης της εκτροπής του Αχελώου ή θα αποφασίσει επιτέλους να εισακούσει την δικαιολογημένη και πλήρως τεκμηριωμένη πάνδημη αντίθεση των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και των θεσμικών του φορέων και εκπροσώπων, υπέρ μίας βιώσιμης περιβαλλοντικά και εναρμονισμένης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *