Κατηγορίες

Ομόφωνο ψήφισμα για το θέμα διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τους δύο τελευταίους μήνες και μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με πρότασή της στην πολιτική ηγεσία της χώρας θέτει θέμα διχοτόμησης της υπάρχουσας Μητροπόλεως και τη δημιουργία ΤΡΙΩΝ μητροπόλεων μέσα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ζώντας σε μια περίοδο που με πρόφαση την οικονομική κρίση και πρόσχημα το «συμμάζεμα» των εξόδων του Κράτους, συγχωνεύονται νοσοκομεία και καταργούνται σχολικές μονάδες είναι εντελώς αντιφατικό η ίδια Πολιτεία να εγκρίνει τη δημιουργία μίας νέας Μητρόπολης με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για το Κράτος.

Η μισθοδοσία και οι υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας επιπλέον μητρόπολης επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά και κατά συνέπεια τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το θέμα της καλύτερης διοίκησης μιας μεγάλης Μητρόπολης, όπως αυτή της Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα μπορούσε πιθανά να ξεπεραστεί με την εκλογή ενός βοηθού επισκόπου. Η τακτική αυτή είναι συνηθισμένη και σε άλλες Μητροπόλεις όπως αυτή της γειτονικής Αχαΐας. Ο βοηθός επίσκοπος δεν επιβαρύνει οικονομικά το κράτος αφού ο μισθός του είναι όπως ενός ιερέα και βοηθά σημαντικά στη διοίκηση της μητρόπολης.

Τέλος, ο προτεινόμενος διαχωρισμός δεν έχει καμία κοινωνική, οικονομική, γεωγραφική και ιστορική βάση συντελώντας για το Μεσολόγγι το ίδιο έγκλημα που έγινε με τον νόμο «Καλλικράτη» αφαιρώντας του ζωτικό χώρο και περιοχές με ιστορικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς αιώνων.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *