Κατηγορίες

“…και του χρόνου μονιασμένοι, με όραμα και αισιοδοξία”

Μία εβδομάδα δράσεων, συζητήσεων και εξορμήσεων στην φύση ήταν η προηγούμενη εβδομάδα με αποκορύφωμα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. 

Σε μία όμορφη αναδρομή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις περασμένων δεκαετιών συμμετείχαν Μεσολογγίτες όλων των ηλικιών την Τετάρτη 2 Μαρτίου στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub, οι οποίοι μοιράστηκαν μνήμες, εμπειρίες και φωτογραφίες νοσταλγώντας την εποχή που τα μασκέ πάρτυ ήταν καθημερινά αυτές τις ημέρες. Παράλληλα, στον Τοπικό Κόμβο παρουσιάστηκα χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες από τον εικαστικό Νίκο Ντούμα, που συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα της βραδιάς.  Η συζήτηση ήταν μία δράση της ομάδας συλλογικής αφήγησης που συντονίζει η κ. Ελένη Καρανικόλα Τσουβέλα.  

Το Σαββατοκύριακο ντόπιοι και επισκέπτες που επέλεξαν το Μεσολόγγι για να χαρούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μπόρεσαν να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον αλλά και τις ξεναγήσεις με το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS. Το Σάββατο το απόγευμα στην Πινακοθήκη επισκέπτες από Αιτωλικό, Αθήνα, Θήβα και Μεσολόγγι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε έργα τέχνης και ιστορικά κειμήλια ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας και την Κυριακή, στο μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, οι συμμετέχοντες γνώρισαν την τέχνη της χαρακτικής μέσα από τη ζωή και το έργο της σημαντικής καλλιτέχνιδας.

Η Καθαρά Δευτέρα μας βρήκε με φίλους και αγαπημένους σε διάφορα σημεία να προσπαθούμε να πετάξουμε χαρταετό, απολαμβάνοντας παράλληλα πικνίκ με τοπικά προϊόντα τηρώντας την παράδοση και ευχόμενοι να γιορτάσουμε και του χρόνου μονιασμένοι, με όραμα και αισιοδοξία. 


Το Μεσολόγγι των ντόπιων

Messolonghi by Locals 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *