Κατηγορίες

Εκτίμηση για 2,5 ευρώ στην τιμή της βενζίνης

«Η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2,5 ευρώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης», προβλέπει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια μεγάλη αύξηση περίπου 20 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στα μεγάλα αστικά κέντρα πωλείται πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,65», είπε αρχικά ο κ. Ασμάτογλου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Η Κύπρος για την οποία γίνεται ντόρος το τελευταίο διάστημα, έχει άλλο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κι άλλο ΦΠΑ. Το διυλιστήριο πουλάει πάνω από 2 ευρώ στην εταιρεία εμπορίας που μεσολαβεί πριν φτάσει στο πρατήριο. Θα έπρεπε να πάμε σε άλλη κλίμακα ΦΠΑ. Την Κυριακή και τη Δευτέρα υπήρξε μια μείωση που βγήκε ο κόσμος».

Για το αν ο κόσμος προμηθεύτηκε πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της κακοκαιρίας, είπε:

«Αρκετοί πήραν με μπετόνια. Άλλος 20, άλλος 30 λίτρα».

Τέλος για το αν πέσει η τιμή του πετρελαίου, πότε θα δουν τη μείωση οι καταναλωτές, απάντησε: «Άμεσα. Μακάρι για μας, τους πρατηριούχους, να ήταν η τιμή του στο 1 ευρώ. Οι παραγγελίες είναι μικρές των πρατηρίων και δεν υπάρχει δυνατότητα να αποθηκευτούν μεγάλες ποσότητες καυσίμων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *