Κατηγορίες

Μπόνους 60.000 ευρώ στον εαυτό του έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ!

Ενώ το εισόδημα των πολιτών αφαιμάσσεται και η τιμή του ρεύματος εκτοξεύεται, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ μοιράζει χιλιάδες ευρώ σε bonus!


Σε καιρό ανέχειας κι ενώ νοικοκυριά κι επιχειρήσεις παλεύουν για να μπορέσουν να πληρώσουν το ρεύμα, ο Αναστάσιος Μάνος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ υπέγραψε 60.000 ευρώ Bonus για τον εαυτό του, 55.000 για τον αναπληρωτή του, και από 50.000 ευρώ αδιακρίτως για κάθε γενικό διευθυντή γιατί, δεν μπόρεσαν να επιμερίσουν ποιος έπιασε τους στόχους!

Tο μπόνους είναι ποσοστό 50% επί των μικτών αποδοχών για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Γενικούς Διευθυντές και 30% για τους Διευθυντές και πως οι μεικτές αποδοχές του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου.

Έθεσαν τους στόχους του 2021 τον Δεκέμβρη του 2021!
Όπως επιβεβαιώνει το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ με το οποίο ελήφθη η απόφαση με την οποία τα μέλη του ΔΣ δίνουν μπόνους στα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης, στις 16 Δεκεμβρίου 2021 (15 μέρες πριν λήξει το έτος) όρισαν τους στόχους του… 2021.

Από το έγγραφο, που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, προκύπτει ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ για τα μπόνους στα μεγαλοστελέχη του ελήφθη στις 16 Δεκεμβρίου 2021 και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που έχουν γίνει και στη Βουλή. Το έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή απευθύνεται προς τον γενικό διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης και τον ενημερώνει ότι στις 16 Δεκεμβρίου με εισήγηση του Τ. Μάνου ελήφθη η απόφαση για τη χορήγηση μπόνους και έχει αριθ. πρωτοκόλλου 4052/16-12-2021

Κανονικά θα έπρεπε οι στόχοι για το 2021 να οριστούν τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Δεκέμβριο του 2021, όταν συντάσσεται ο απολογισμός, να επιβεβαιωθεί η επίτευξή τους και να επιμεριστεί σε κάθε στέλεχος. Εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο.

1) Δεν υπήρξε επιμερισμός του μπόνους. Σύμφωνα με το έγγραφο, δόθηκαν «σε όλους ανεξαρτήτως» με την αιτιολογία ότι οι στόχοι τίθενται σε επίπεδο εταιρείας και «δεν επιμερίζονται περαιτέρω στις υποκείμενες αυτής δομές, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας καταμερισμού τους».

2) Οι στόχοι του 2021 ορίστηκαν μέσα στο 2021. Αντί να οριστούν στο τέλος του 2020, η Γενική Συνέλευση στις 16 Ιουνίου 2021 όρισε την πολιτική αποδοχών της εταιρείας αναφέροντας πως οι τελικοί στόχοι του ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να τεθούν ώς τις 31 Ιουλίου 2021. «Δεν ξέρω σε ποιο σύστημα αριστείας οι στόχοι μιας εταιρείας καθορίζονται στο τέλος του τελευταίου μήνα. Εγώ ξέρω ότι καθορίζονται στο τέλος του προηγούμενου Δεκεμβρίου», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

3) Μειώνονταν οι στόχοι όλο το 2021. Το Δ.Σ. στις 18 Δεκεμβρίου 2020 είχε εγκρίνει τον προϋπολογισμό, αλλά ακολούθησαν δύο αναθεωρήσεις των στόχων του: στις 8 Απριλίου και στις 13 Μαΐου 2021. Με τον τρόπο αυτό, ο προϋπολογισμός των ετήσιων επενδύσεων από τα 309,66 εκατ. ευρώ έπεσε στα 206,5 εκατ. ευρώ και στις 16 Δεκεμβρίου 2021 κατέβηκε τα 200 εκατ. ευρώ.

4) Ο στόχος επί του οποίου δόθηκαν τα μπόνους ήταν ότι πουλήθηκε το 49% της εταιρείας. Έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος και πήραν όλοι μπόνους!

Παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος Μάνος ρωτήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, ο ίδιος απαξίωσε να απαντήσει, όπως και ο παριστάμενος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται δεν κρίνουν αναγκαίο να απαντήσουν για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος…

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *