Κατηγορίες

Υπάρχει πρόοδος σήμερα στο θέμα της Γέφυρας του Ευήνου; Τι εκρεμμεί; Αναλυτική ενημέρωση

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 οι γέφυρες του Ευήνου στο ύψος του Ευηνοχωρίου, τόσο η σιδηροδρομική όσο και η οδική κατέρρευσαν. Ήταν φανερά πληγωμένες από χρόνια, πλην όμως ποτέ δεν επισκευάστηκαν. Εκτός αυτού, ουσιαστική συμβολή στην κατάρρευσή τους είχαν:
 Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα και τις περιοχές κατά μήκος του Ευήνου ειδικότερα το διήμερο 10 – 12 Δεκεμβρίου 2021, η υπέρμετρη και κατά πολλούς ανεξέλεγκτη και αλόγιστη λήψη αδρανών υλικών, η υπερχείλιση του φράγματος του Ευήνου στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας, ο οφθαλμοφανής περιορισμός της κοίτης του και συνακόλουθα η ανισομερής επιβάρυνση των πυλώνων της γέφυρας από τον όγκο του νερού.


Η κατάρρευσή τους δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των Κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον Εύηνο, πολύ περισσότερα όμως στους κατοίκους του Γαλατά και του Περιθωρίου.

Πιο συγκεκριμένα:


1 ο : Δυσκόλεψε κατά πολύ, τόσο οικονομικά όσο και χρονικά, την ομαλή μετάβαση όλων των μαθητών, που διαμένουν στις προαναφερθείσες Κοινότητες και φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου, καθώς και στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και την επιστροφή στα σπίτια τους, αφού μέχρι και σήμερα εξυπηρετούνται μόνο από δύο δρομολόγια, ένα πρωινό κι ένα μεσημεριανό.


2 ο : Επιβάρυνε ιδιαίτερα, τόσο οικονομικά όσο και χρονικά, την ομαλή μετάβαση των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου, που διαμένουν στις προαναφερθείσες Κοινότητες και φοιτούν στο Λύκειο Ευηνοχωρίου και στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου όχι μόνο στα Σχολεία τους, αλλά και στα φροντιστήριά τους και στις υπόλοιπες εξωσχολικές τους δραστηριότητες, που είναι άκρως απαραίτητες για την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος διδακτικού έτους 2021 – 2022.


3 ο : Κατέστησε απαγορευτική τη μετάβαση των κατοίκων που δεν διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επειδή, με την κατάρρευση των γεφυρών, καταργήθηκαν όλα τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ προς και από το Μεσολόγγι, λόγω αύξησης του κόστους εξαιτίας της επιμήκυνσης της απόστασης.


4 ο : Έκτοτε, η μετάβαση στο Μεσολόγγι όσων διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο κατέστη εξαιρετικά κοστοβόρα και χρονοβόρα, όχι μόνο επειδή οι αποστάσεις υπερδιπλασιάστηκαν, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων.


5 ο : Η απουσία αστικής συγκοινωνίας κατέστησε αδύνατη τη μετάβαση των κατοίκων ακόμα και στο διπλανό κεφαλοχώρι, το Ευηνοχώρι, από τα καταστήματα του οποίου εξασφάλιζαν γεωργικά εφόδια, ανταλλακτικά και άλλες αναγκαίες προμήθειες.


6 ο : Οι γεωργοί που έχουν τα κτήματά τους κατά μήκος της κοίτης του Ευήνου, αδυνατούν να μεταβούν με τα μηχανήματά τους σε αυτά, αφού η πρόσβαση μέσω της Ιονίας οδού είναι απαγορευτική. Με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου τα προβλήματα οξύνονται ανησυχητικά.

7 ο : Ο ιδιότυπος αυτός αποκλεισμός πλήττει οικονομικά τους επαγγελματίες των δύο χωριών και κυρίως εκείνους που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κρυονερίου και της Καβουρότρυπας.


Οι Δήμοι Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων,μερίμνησαν άμεσα και κατέστη εφικτή η ατελής διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια Γαυρολίμνης και η χρήση της Ιόνιας Οδού χωρίς οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

Παρά ταύτα, πολλοί κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά του Γαλατά που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου, στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν τον υπερπολύτιμο για τις σπουδές τους χρόνο, αλλά και προκειμένου να περιορίσουν την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους, περνάνε πεζοί πάνω από την ετοιμόρροπη γέφυρα, παρά τις αυστηρές συστάσεις των οργάνων της τάξης και των γονιών τους. Ακόμα, για τους ίδιους λόγους, αρκετοί γεωργοί, που έχουν τα κτήματά τους ένθεν κακείθεν της κοίτης του Ευήνου, περνάνε με τα αυτοκίνητά τους, σε ορισμένες περιπτώσεις και με επιβατηγά, μέσα από το ποτάμι, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες των οχημάτων τους και αγνοώντας τους κινδύνους, που παραμονεύουν. Οι διελεύσεις αυτές, με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, έχουν πυκνώσει και οι κίνδυνοι δυστυχήματος ημέρα με την ημέρα αυξάνονται.


Για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκπρόσωποι των μαζικών φορέων και κάτοικοι της Κοινότητας Γαλατά πήραν την πρωτοβουλία και στις 21 Ιανουαρίου του 2022 απέστειλαν ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση στον τότε Αιτωλοακαρνάνα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, στους βουλευτές του Νομού Αιτ/νίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στην Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Αιτωλ/νίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στους Δημάρχους των Δήμων Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, στους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Ναυπακτίας και Ι.Π.Μεσολογγίου, στους Προέδρους των Κοινοτήτων Περιθωρίου και Ευηνοχωρίου, στον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Ευηνοχωρίου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Λυκείου Ευηνοχωρίου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με την οποία τους καλούσαν σε προγραμματισμένη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εν λόγω Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν o Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Μαυρομάτης, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι των δυο Δήμων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσολογγίου, Γαλατά, Ευηνοχωρίου και Περιθωρίου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ΜΜΕ.

Η Γενική Συνέλευση, με ομόφωνη απόφασή της:

 1. Απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να μη διέρχονται πεζοί από την ετοιμόρροπη γέφυρα, επειδή υπάρχει πιθανότητα ανά πάσα στιγμή αυτή να καταρρεύσει και να προκληθεί δυστύχημα.
 2. Απηύθυνε έκκληση στους αγρότες, που έχουν τα κτήματά τους κατά μήκος της κοίτης του Ευήνου, να μη διέρχονται με τα μηχανήματά τους μέσα από το ποτάμι, γιατί η διέλευσή τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος ή δυστυχήματος.
 3. Απηύθυνε έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μεριμνήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους
  των όμορων Κοινοτήτων η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου.
 4. Κυρίως, να μεριμνήσουν για: την έγκαιρη και απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών στα Σχολεία τους και την επιστροφή στα σπίτια τους, την τακτική αστική συγκοινωνιακή σύνδεση με το Μεσολόγγι, τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της διαμορφωθείσας κατάστασης στη νέα καλλιεργητική περίοδο, τον περιορισμό της οικονομικής καταστροφής των επιχειρηματιών των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου, τόσο αυτών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσα στα χωριά, όσο και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στο παραλιακό μέτωπο. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης του προβλήματος με την τοποθέτηση σιδερένιας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ ή με την επιδιόρθωση της σιδηροδρομικής γέφυρας.
 5. Απηύθυνε έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να μεριμνήσουν το συντομότερο δυνατό για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την επισκευή της υπάρχουσας οδικής γέφυρας ή με την κατασκευή νέας, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση της 30ης Ιανουαρίου εξέλεξε 19μελή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στις 11 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η νεοσύστατη Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου στο ύψος του Ευήνου, επί της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συγκέντρωση αναγνώστηκαν οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας και αντιπλημμυρικών έργων στον Εύηνο. Ανακοινώθηκε ακόμα πως, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί σε μια διετία. Τέλος, γνωστοποιήθηκαν σχετικές ανακοινώσεις της Περιφέρειας.

Αναμένεται να εγκρίνει έργα αποκατάστασης της παλιάς σιδηροδρομικής γέφυρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μεταβατική λύση, για την μετακίνηση των κατοίκων, έως ότου κατασκευαστεί η νέα οδική σύνδεση, η οποία θα δώσει και την οριστική λύση, αλλά απαιτεί, σύμφωνα με υπολογισμούς ίσως δύο και παραπάνω χρόνια.

Η Γενική Συνέλευση, αφού άκουσε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και της Περιφέρειας, ομόφωνα αποφάσισε:

 • Χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργού να κατασκευαστεί νέα οδική γέφυρα στον Εύηνο, δίνοντας, μακροπρόθεσμα, οριστική λύση στα προβλήματα.
 • Χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργού να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στον Εύηνο, τα οποία θα προστατεύσουν την κοίτη του και τη γέφυρα από μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.
 • Χαιρέτισε την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να καλύψει το κόστος της τακτικής αστικής συγκοινωνιακής σύνδεσης των δυο Κοινοτήτων με το Μεσολόγγι και περιμένει την άμεση υλοποίησή της, όπως περιμένει και την άμεσηκαι οριστική επίλυση των προβλημάτων μεταφοράς των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στα σχολεία τους στο Μεσολόγγι.
 • Διαπίστωσε πως το πρόβλημα της μετάβασης των αγροτών με τα γεωργικά τους μηχανήματα στα κτήματά τους, που βρίσκονται ένθεν κακείθεν της κοίτης του ποταμού, καθώς και της προμήθειας λιπασμάτων και σπόρων από τα καταστήματα του Ευηνοχωρίου και του Μεσολογγίου, δεν επιλύεται. Απεναντίας, θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα. Τούτο σημαίνει οικονομική καταστροφή των αγροτών αυτών, πλήγμα της εθνικής οικονομίας και στέρηση της ελληνικής κοινωνίας από μια σειρά γεωργικά προϊόντα.
 • Διαπίστωσε πως με τις ανακοινώσεις δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα χρήσης της ετοιμόρροπης γέφυρας από τους μαθητές αλλά και από άλλους πολίτες, κυρίως, εργαζομένους στο Ευηνοχώρι και στο Μεσολόγγι, οι οποίοι ριψοκινδυνεύουν, προτιμώντας να περπατήσουν μια απόσταση 250 μέτρων, παρά να διασχίσουν με ασφάλεια μια απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων.
 • Διαπίστωσε ακόμα ότι οι δυσκολίες πρόσβασης επισκεπτών και τουριστών για τα επόμενα δυο χρόνια στις Κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου θα επιφέρουν την οικονομική καταστροφή των επιχειρηματιών των Κοινοτήτων αυτών, τόσο εκείνων
  που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσα στα χωριά, όσο και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις παραλίες του Κρυονερίου και της Καβουρότρυπας.
 • Για τους λόγους αυτούς, απηύθυνε έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να
  μεριμνήσουν
  για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των όμορων Κοινοτήτων η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου, δίνοντας προτεραιότητα σε προσωρινή και άμεση λύση με την επιδιόρθωση της σιδηροδρομικής γέφυρας.
 • Μέχρι τότε, απαίτησε τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων των δυο Κοινοτήτων σε καθημερινή βάση, εκ περιτροπής. Ακόμα, να υπάρξει συγκεκριμένο πακέτο οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων των δυο Κοινοτήτων, με την αξιοποίηση νομοθετικών ρυθμίσεων, που σχετίζονται με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων σε πληγέντες. Τέλος, να ληφθεί μέριμνα για την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) τάξης του Λυκείου Ευηνοχωρίου και του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, που διαμένουν στις Κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του διδακτικού έτους 2021 – 2022.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 273512753_540071493795988_1712907189873302280_n-1024x769.jpg

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πάτρα, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α. Μετά τη σύσκεψη, το κυβερνητικό κλιμάκιο, επισκέφθηκε τη γέφυρα στον Εύηνο. Εκεί παρίσταντο και στελέχη του ΟΣΕ. Παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Γαλατά κ. Μπαλωμένος και Περιθωρίου κ. Δαδάνης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τραχύλης, οι οποίοι, ενημερώνοντας την Επιτροπή, ανέφεραν ότι ειπώθηκε πως είναι ρητή εντολή του πρωθυπουργού για την άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας των κατοίκων Γαλατά και Περιθωρίου με την πρωτεύουσα του νομού και ότι δόθηκε εντολή στους παριστάμενους αρμοδίους του ΟΣΕ για την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γέφυρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινή λύση μέχρι την κατασκευή της οδικής γέφυρας.

Πού βρισκόμαστε σήμερα:

 1. Με απόφαση της Περιφέρειας, εκτελούνται άλλα τρία δρομολόγια αστικής σύνδεσης των παρευήνιων Κοινοτήτων με το Μεσολόγγι, τα οποία είναι δωρεάν για τους κατοίκους του
  Γαλατά και του Περιθωρίου.
 2. Έρχεται γιατρός στα Περιφερειακά Ιατρεία Περιθωρίου μία και Γαλατά δύο φορές την εβδομάδα.
 3. Έχουν κατατεθεί:
   Επερωτήσεις των Βελόπουλου και Κωνσταντόπουλου για το θέμα της γέφυρας:
  https://duducanews.gr/2022/02/15/konstantopoulos-epivevlimeni-i-amesi-kataskevi-gefyras-tou-evinou-aoristes-apantiseis-apo-ton-ypourgo-ypodomon/
   Αναφορά του Κωνσταντόπουλου για υπαγωγή των μαθητών στο Ειδικό Καθεστώς:
  https://duducanews.gr/2022/03/08/tin-ypagogi-ton-mathiton-evinochoriou-se-eidiko-kathestos-gia-tis-panellinies-2022-zita-o-d-konstantopoulos-vouleftis-ait-nias/
   Ερώτηση του Μωραΐτη για την ανάγκη στήριξης των μαθητών Γ΄ Λυκείου:
  https://duducanews.gr/2022/03/11/8691/
 4. Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας προχωρά και επίσημα στην πρώτη ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_20220213_124706-1024x769.jpg

Το έργο για τη σιδηροδρομική γέφυρα είναι προϋπολογισμού 2.054.838,71 ευρώ, όπως αναφέρεται στο σχετικό τεχνικό δελτίο, με βάση το οποίο θα γίνει η εισήγηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την Τρίτη 15 Μα

Όπως περιγράφεται στο τεχνικό δελτίο, η «σκοπιµότητα» και τα «αναµενόµενα αποτελέσµατα» του έργου είναι η «λειτουργική επαναφορά της προσβασιμότητας και της κυκλοφορίας σε μονή κατεύθυνση με έλεγχο της κυκλοφορίας με σηματοδότη, αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής που επηρεάζεται από την γέφυρα του Ευήνου ποταμού».

Με τις εργασίες θα αποκατασταθούν οι ζημιές που υπήρξαν από τις νεροποντές της 12ης Δεκεμβρίου. Στο τεχνικό δελτίο αναφέρεται χαρακτηριστικά:


«Από την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων το χρονικό διάστημα 10- 12/12/2021 στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας όπου διέρχεται ο ποταμός Εύηνος, υπήρξε ανατροπή δύο μεσόβαθρων, βλάβες στα εναπομείναντα / υφιστάμενα βάθρα της σιδηροδρομικής γέφυρας και βλάβες στον μεταλλικό φορέα αυτής με καταστροφή μέρους του, με αποτέλεσμα να καταστεί επικίνδυνη και εξ αυτού αδύνατη η λειτουργικότητα του έργου υποδομής προσβασιμότητας δια αυτής, ενώ εγκυμονείται ο κίνδυνος μερικής ή ολικής κατάρρευσης της».


Οι εργασίες «αποκατάστασης των βλαβών» περιλαμβάνουν: «Απομάκρυνση του βλαφθέντος καταστρώματος και βλαφθέντων μεσόβαθρων, αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των υπολοίπων μεσόβαθρων και των ακρόβαθρων αυτής, έλεγχος και ανακατασκευή του μεταλλικού φορέα αυτής για την επίτευξη προσβασιμότητας και μερικής κυκλοφορίας οχημάτων σε μονή κατεύθυνση με έλεγχο της κυκλοφορίας με σηματοδότη. Ανακατασκευή της γέφυρας κατόπιν διαπίστωσης των ορίων των βλαβών και της αναγκαιότητας αποκατάστασης και ανακατασκευής, για τη λειτουργική επαναφορά της προσβασιμότητας και της
κυκλοφορίας».


https://duducanews.gr/2022/03/14/kapoia-prosorini-lysi-archizei-na-achnofainetai-gia-ton-apokleismo-ton-chorion-apo-tin-gefyra-tou-evinou/

Εκκρεμούν:
 Το θέμα της οικονομικής αποζημίωσης των κατοίκων.
 Το θέμα υπαγωγής των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου στο Ειδικό Καθεστώς.
 Η έναρξη εργασιών αποκατάστασης της επικοινωνίας μεταξύ των ΚοινοτήτωνΓαλατά και Ευηνοχωρίου, με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων μέσα από την κοίτη του ποταμού.
 Η έναρξη εργασιών συντήρησης της σιδερένιας γέφυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *