Κατηγορίες

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Απόλυτος εμπαιγμός – Μόλις 12 € /μήνα για βενζίνη -Διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου προσγειώνουν ανώμαλα τους πολίτες.

Διαρροές του Μαξίμου κάνουν λίγο για επιδότηση μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο που αντιστοιχεί σε περίπου 12 ευρώ το μήνα

Σε φιάσκο τείνει να εξελιχθεί το πολυδιαφημισμένο πακέτο στήριξης ενάντια στην ακρίβεια που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου προσγειώνουν ανώμαλα τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διοχετευθεί σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το πρωί της Πέμπτης οι αρμόδιοι υπουργοί θα ανακοινώνουν ένα «κουπόνι» καυσίμων που θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 20 λεπτά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων». Ωστόσο, όπως φαίνεται τα 180 λίτρα αφορούν τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο), συνεπώς αντιστοιχούν σε 60 λίτρα το μήνα.

Έτσι, εφόσον τελικά η κυβέρνηση επιμείνει στο συγκεκριμένο ύψος, τότε θα μιλάμε για επιδότηση μόλις 12 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, ενδέχεται να είναι ακόμα πιο μικρή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για επιδότηση 15 – 20 λεπτών ανά λίτρο.

Όσον αφορά τη διαδικασία, φαίνεται ότι θα είναι ανάλογη με αυτή του Freedom Pass που είχε υιοθετηθεί προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν. Ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα, θα δηλώνει τα στοιχεία του ΙΧ. Εφόσον εμπίπτει στην κατηγορία της επιδότησης, θα πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό ή θα χορηγείται voucher.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *