Κατηγορίες

Τι αποκόμισε η Όλγα Δασκαλή από την συνάντηση φορέων με το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, αναφέρθηκε στην συνάντηση φορέων που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στις πληροφορίες που αποκόμισε η ίδια ενώ προτρέπει τους πολίτες να ενημερωθούν και τους καλεί να το στηρίξουν και να πάρουν θέση απέναντι στην υποβάθμιση του.

Διαβάστε ολόκληρη της ανάρτηση:

Βρέθηκα προχθές στη συνάντηση φορέων που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Από την εισήγηση που έκαναν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και οι υποδομές του δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις που στόχο έχουν – ως φαίνεται τόσο από την φύση των αποφάσεων όσο και εκ του αποτελέσματος, τον αποδεκατισμό του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε κέντρο υγείας.

Οι εργαζόμενοι με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα και παραδείγματα έβγαλαν μια κραυγή αγωνίας η οποία δεν έχει να κάνει με την δική τους υπόσταση αλλά με την υπόσταση-λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Πάγιο αίτημα τους η ύπαρξη δύο αυτοδύναμων Νοσοκομείων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου και Αγρινίου) δύο Νοσοκομείων που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας αλλά και όμορους νομούς.

Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στέκεται όρθιο την τελευταία δεκαετία με νύχια και με δόντια, εξαιτίας των κινητοποιήσεων της κοινωνίας, των εργαζομένων και κατά κοινή ομολογία της πρότερης Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Πλέον όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι συνεχόμενες αποφάσεις μετακίνησης υγειονομικών, νοσηλευτών, διοικητικών δεικνύουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της τωρινής Διοίκησης.

Το γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα κωφεύουν, οδηγεί το σωματείο εργαζομένων να απευθυνθεί στην κοινωνία και να ζητήσει την στήριξη της στα αιτήματά τους.

Σκέφτηκα τις λίγες (ευτυχώς) φορές που χρειάστηκε εγώ προσωπικά ή μέλος της οικογενείας μου ή φίλος να βρεθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για μια νοσηλεία, χειρουργείο, ιατρική γνωμάτευση κλπ και πραγματικά μας θεωρώ τυχερούς που έχουμε στην περιοχή μας ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που μπορεί να καλύψει άμεσα βασικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες και νοσηλείες.

Πώς θα ήταν αν θα έπρεπε να μετακινηθώ στην Πάτρα ή στα Γιάννενα ή στο Αγρίνιο για αυτές τις ανάγκες;

Σκέφτηκα και τους κατοίκους των γύρω περιοχών που επίσης εξυπηρετούνται και διαλέγουν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έναντι άλλων, εξαιτίας του ανθρώπινου δυναμικού του και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Η δίωρη συνάντηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί για αυτή την κατάσταση και το Σωματείο Εργαζομένων με τους Δημάρχους Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ναυπακτίας να παρασταθούν ενώπιον του Υπουργού Υγείας υποβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα του ιδρύματος ζητώντας την άμεση επίλυση τους.

Κάνω αυτή την ανάρτηση για να γνωστοποιήσω το πρόβλημα και τα όσα αποκόμισα από την συνάντηση.

Σας καλώ όλους να ενημερωθείτε για τα θέματα του Νοσοκομείου. Ήρθε για άλλη μια φορά η ώρα σύσσωμη η κοινωνία του Μεσολογγίου να στηρίξει την ύπαρξη του Νοσοκομείου της και να απαιτήσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *