Κατηγορίες

Μαθητές Γυμνασίου της Γουριάς, ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Μουσικών Οργάνων του Δ. Μάτσικα στο Μάστρο

Ο Διευθυντής Ιωάννης Καρύμπαλης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Γουριάς «Κ.Σ. Κώνστας» ευχαριστούν θερμά με ανακοίνωση τους τον κ. Διονύσιο Μάτσικα, ιδιοκτήτη και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μουσικών Οργάνων (από το 1979) στο Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο εργαστήριό του.Ειδικότερα, ξενάγησε μαθητές και καθηγητές σε όλους τους χώρους του, εξηγώντας τους παράλληλα όλα τα στάδια κατασκευής έγχορδων οργάνων, τόσο αυτά που βασίζονται αποκλειστικά στη χειρωνακτική εργασία, όσο κι αυτά που υποβοηθούνται από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η εξόρμησή αυτή, έγινε στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής μας Μονάδας (Σχέδιο Δράσης: Σχολείο – οικογένεια, μια σχέση αλληλεπίδρασης και εμπιστοσύνης. Άξονας: Επαφή, γνωριμία και πολιτιστική ώσμωση με τις γειτονιές των μαθητών – γονέων / κηδεμόνων των μαθητών μας).

Το εργαστήριο μουσικών οργάνων του κ. Μάτσικα έγινε αφορμή να έρθουν κοντά οι μαθητές μας με τη λαϊκή τέχνη και την αξία της και να βάλουν στην πολιτιστική τους «βαλίτσα» κάποια στοιχεία που μέχρι σήμερα αγνοούσαν αν και βρίσκονται δίπλα στον τόπο που ζουν καθημερινά.Κ

«Ξανά ευχαριστούμε τον κ. Μάτσικα για τη ζεστή φιλοξενία του και την άψογη συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην οικογενειακή του επιχείρηση, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό που δραστηριοποιείται!», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *