Κατηγορίες

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: “Χωρίς καμία διαβούλευση οι αλλαγές στις πολιτικές υγείας από τον Πλεύρη”

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει πως «χωρίς καμία διαβούλευση ή ενημέρωση, χωρίς κανένα επίσημο κείμενο, ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές υγείας». Ταυτόχρονα, ο ΠΙΣ καλεί τον υπουργό Υγείας «να κοινοποιήσει άμεσα και με θεσμικό τρόπο το κείμενο των προτάσεών του, προκειμένου ο επίσημος θεσμικός φορέας των ιατρών όλης της χώρας, να τοποθετηθεί, να καταθέσει τις προτάσεις του και να διεξαχθεί διάλογος ουσίας και όχι διάλογος εντυπώσεων».

Ο ΠΙΣ κάνει σαφές ότι διαχρονικά παραμένει υπέρ της ελεύθερης επιλογής ιατρού και νοσοκομείου από τον ασθενή και στέκεται ενάντια στο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης (gatekeeping). Επίσης, επισημαίνει ότι είναι υπέρ της δυνατότητας όλων των ιατρών να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Επιπλέον, ο ΠΙΣ θεωρεί ότι «η πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι ισότιμη, δωρεάν και ελεύθερη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο διαφωνεί με τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ, μέτρο που θα αναγκάσει τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, τη στιγμή που ήδη έχουν πληρώσει πανάκριβα μέσω τον ασφαλιστικών τους εισφορών».

Τελός, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του πως συνεχίζει να διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την Υγεία, αναβάθμιση του μισθού των νοσοκομειακών ιατρών και ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *