Κατηγορίες

Μένουν τα αυτοκίνητα από βενζίνη – Τι προκαλεί το άδειο ρεζερβουάρ

Απίστευτες καταστάσεις περιγράφει ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων. Στο «κόκκινο» το λαμπάκι της βενζίνης τα αυτοκίνητα.

Την ανηφόρα παίρνει εκ νέου αυτή την εβδομάδα η τιμή της βενζίνης. Οι διεθνείς τιμές στο πετρέλαιο «τρέχουν» και από τα 107 δολάρια το βαρέλι ανεβαίνει στα 112 δολάρια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη πηγαίνουν στα πρατήρια με το λαμπάκι αναμμένο και στα όρια, ενώ το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες.

«Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πολύ καιρό. Χθες με τον χιονιά, ο κόσμος έπαιρνε πετρέλαιο με τα μπετονάκια για να ζεσταθεί λίγο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου.

Ιδιοκτήτης συνεργείου που μίλησε στην ΕΡΤ, εξήγησε πως το άδειο ρεζερβουάρ μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της αντλίας καυσίμου και σκουπιδάκια και να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου που μπορεί να φτάσει και τα 1.300 ευρώ.

Με τις τσέπες άδειες, οι οδηγοί περιέγραψαν τις δυσκολίες με τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα.

«Πριν με 20 ευρώ βγάζαμε τρεις με τέσσερις ημέρες, τώρα βγάζουμε το πολύ δύο» ανέφερε ένας οδηγός, ενώ άλλος τόνισε ότι γέμιζε το ρεζερβουάρ με 70 ευρώ και τώρα θέλει πάνω από 100 ευρώ.

Πώς θα πάρετε το «κουπόνι βενζίνης»

Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων θα δίνεται το επίδομα βενζίνης το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η έκδοση θα γίνεται κατά το πρότυπο του freedom pass στους φοιτητές και θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, η κάρτα καυσίμων θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η ενίσχυση θα δοθεί πριν το Πάσχα και η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αρχές Απριλίου.

Πώς θα βγάλετε κάρτα καυσίμων μέσω gov.gr

  • Για να εκδώσετε την κάρτα θα δηλώνετε στο gov.gr ένα μόνο όχημα (το οποίο δεν είναι σε ακινησία) ανά δικαιούχο.
  • Για τους οδηγούς που δεν έχουν smartphones όπου και θα μπορεί να εμφανίζεται η κάρτα, θα δηλώνεται ένας τραπεζικός λογαριασμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *