Κατηγορίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Πατούλη μετά τις αποκαλύψεις ότι το διδακτορικό του είναι προϊόν λογοκλοπής

Η αποκάλυψη από την εφημερίδα ΑΥΓΗ ότι ο περιφερειάρχης Γ.Πατούλης έλαβε το διδακτορικό του τίτλο κάνοντας εκτεταμένη χρήση λογοκλοπής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την εφημερίδα ως “λασποκουβά μιας αρρωστημένης αριστεράς” ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά την παραίτηση του Γ.Πατούλη.

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ‘Αυγή της Κυριακής’ ότι ο Γ. Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο κάνοντας χρήση εκτεταμένης λογοκλοπής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του και καταγγέλλει τη ΝΔ για «ένοχη σιωπή».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά.

Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν. Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κύριος Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κύριος Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας.”

Ο Γ.Πατούλης νωρίτερα είχε απαντήσει στην εφημερίδα Αυγή με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Μια ομάδα επώνυμων κι ανώνυμων συντακτών, έχουν μετατρέψει τους τελευταίους μήνες την ΑΥΓΗ από εφημερίδα, σε “λασποκουβά” μιας αρρωστημένης αριστεράς, που δεν εκφράζει και με κανέναν τρόπο, τη μεγάλη πλειονότητα των υπεύθυνων πολιτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στην «Αριστερά του Ήθους και των Αγώνων», οδηγώντας την, με τον τρόπο αυτό, σε εκδοτικό «θάνατο»”. Χαρακτηριστικά έγραψε στην απαντήσή του: “Στους πολίτες λογοδοτώ κι όχι στην ΑΥΓΗ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *