Κατηγορίες

Επιτροπή LIBE: Καλεί Τσιάρα σε ακρόαση για τις διώξεις κατά δημοσιογράφων και εισαγγελέων με αφορμή το σκάνδαλο Novartis

Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι διώξεις κατά δημοσιογράφων και δικαστών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή το σκάνδαλο Novartis με αποτέλεσμα το Μαξίμου να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα.

Η Επιτροπή LIBE, (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί στις 31 Μαρτίου τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να παραστεί και να δώσει απαντήσεις για τις διώξεις της Ελένης Τουλουπάκη και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Η κλήση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, έγινε είκοσι ημέρες μετά την τοποθέτηση της Ελένης Τουλουπάκη στη διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο που προκάλεσε αίσθηση αλλά και αναβρασμό στους κόλπους της ΝΔ αλλά και λίγες ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποσύρει το νομοσχέδιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες μετά από απαίτηση Γεωργιάδη, Βορίδη, και Πλεύρη.

Το σχέδιο νόμου αφορά στην ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2019/1937 που αφορά στην προστασία προσώπων που αποκαλύπτουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου, όπως είναι στη χώρα μας οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis. Μια ενσωμάτωση που ακόμα δεν έχει γίνει προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μιλώντας στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς έκανε λόγο για ανελέητο πόλεμο εναντίον της και φίμωση της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε παρέμβαση των οργάνων της ΕΕ.

Μάλιστα, κατήγγειλε στο ΕΚ συγκάλυψη του σκανδάλου και «έδωσε» Μητσοτάκη και Γεωργιάδη. Η παρουσία της Ελένης Τουλουπάκη στην διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο προκάλεσε αναταράξεις και σφοδρή ενόχληση σε Μαξίμου και ΝΔ, με έξι βουλευτές του κόμματος να κάνουν ερώτηση στον Κώστα Τσιάρα ζητώντας εξηγήσεις για την ομιλία της Ελένης Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *