Κατηγορίες

Τορπίλη της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ και την πρωτογενή παραγωγή Μεσολογγίου, Λεσινίου, Κατοχής

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, μιλάει σε ανακοίνωση του για κάποιους ΤΟΕΒ στην Αιτωλοακαρνανία και την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται, μετά την απόφαση της ΔΕΗ να μην είναι πάροχος πλέον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Στην πιο κρίσιμη στιγμή, πριν από την καλλιεργητική περίοδο, η ΔΕΗ ρίχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, βόμβα στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Λεσινίου, Κατοχής, Παραβόλας και -πιθανώς- Φυτειών. Αυτά ως προς την Αιτωλοακαρνανία, διότι το καλώδιο της πυροδότησης απλώνεται και αλλού.

Πιό συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αποφάσισε να μην είναι πλέον πάροχος σ’ αυτούς τους ΤΟΕΒ και εκδίδει τελικούς λογαριασμούς συμψηφίζοντας τις εγγυήσεις με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στέλνει δηλαδή τους ΤΟΕΒ να αναζητήσουν άλλους παρόχους μέσα σ’ αυτή την συγκυρία. Και τα δύο είναι πολύ δύσκολα, όπως εκτιμούν παράγοντες που έχουν γνώση της κατάστασης.

Η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτικοποιημένη και μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει κατά το δοκούν. Το πρόβλημα είναι ότι, εν όψει και της αδειοδότησης της Ενεργειακής Κοινότητας, που είχε επιλεγεί ως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, ρίχνεται αυτή η τορπίλη στις αγροκαλλιέργειες.

Όχι άλλη ενίσχυση στην πρωτογενή παραγωγή! Δεν θα έχουμε τί να κάνουμε τις τεράστιες ποσότητες των προϊόντων μας!

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται πριν ακόμη έρθει το μπουγιουρντί από την Ουκρανία….

Σημειώνεται ότι για το πόσιμο νερό η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου είχε επιλέξει άλλον πάροχο και η μετάβαση αυτή συνέπεσε με την αύξηση του μηνιαίου κόστους ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων από 100.000 σε 260.000 ευρώ.

Τελικά η αγορά, όταν “ανοίξει”, κρύβει μεγάλες εκπλήξεις….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *