Κατηγορίες

Εκδήλωση για τον Δημήτριο Μεσθενέα στο Κτίριο Χρυσόγελου, την Κυριακή 10 Απριλίου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, προγραμματίζουν εκδήλωση για τον Δημήτριο Μεσθενέα, πρωτεργάτη του τύπου και της Επανάστασης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα 19.30, στο Κτίριο Χρυσόγελου στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με τις ακόλουθες ομιλίες:
– “Δημήτριος Μεσθενεύς, αφανής πρωτεργάτης του Τύπου και της Επανάστασης”με ομιλητή τον Αριστογιάννη Γαρμπή, Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
– “Τα “Ελληνικά Χρονικά” του Ιάκωβου Μάγερ και του Δημήτριου Μεσθενέα ως εργαστήριο συνταγματικών ιδεών” με ομιλητή τον Σπύρο Βλαχόπουλο, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Στις 20:30 θα γίνουν τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Ο Ζωγράφος: Iεροφάντης ή Διαχειριστής;», ζήτημα που θα προσεγγίσει ο ΔημήτρηςΖουρούδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στις 21:00, θα ακολουθήσει συναυλία «Ετεροτοπία, δημοτικά τραγούδια με το ίδιο ή παραπλήσιο ποιητικό θέμα και οι παραλλαγές τους»από το 25μελές σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό την καλλιτεχνική και επιστημονική επιμέλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή Μάνου Αχαλινωτόπουλου.
Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας για δράσεις με Πανεπιστήμια της χώρας μας προσδοκεί οι πνευματικοί άνθρωποι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να υπηρετήσουν το καθήκον τους προς την κοινωνία αναδεικνύοντας ζητήματα που άπτονται των ειδικοτήτων τους και να αποτελέσουν φωτεινούς φάρους σε μια περίοδο κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνία και οι δομές της.
Ηεικαστική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως 10 Μάϊου 2022 και θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.30 έως τις 13.30 και Κυριακή 10.30 έως τις 13.30.FacebookTwitterEmailΑνταλλαγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *