Κατηγορίες

Ο Ορφέας Περετζής συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward, με το ντοκιμαντέρ «Iodine, Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου». 

Ο Ορφέας Περετζής συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward, με το ντοκιμαντέρ «Iodine, Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου». Με αφετηρία το διάσημο ζωγραφικό έργο του Ντελακρουά, ο σκηνοθέτης επισκέπτεται το Μεσολόγγι και τη λιμνοθάλασσά του. Καταγράφει τις σκέψεις του, την καθημερινότητα της νεολαίας και συνομιλεί με ντόπιους καλλιτέχνες και ποιητές αναζητώντας μια σύνδεση ανάμεσα στον πίνακα και το σύγχρονο Μεσολόγγι. Προσφέρει ένα διαφορετικό πορτραίτο της επαρχιακής πόλης.

IODINE, Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου Ορφέας Περετζής

«Με μεγάλη έκπληξη είδα ότι η πόλη συγκεντρώνει έναν τεράστιο πλούτο ποίησης, χαρακτικών και τοπίου. Ταυτόχρονα όμως έχει μια πολύ ζωντανή νεολαία, με την οποία σκηνοθετήσαμε διάφορες μικρές ταινίες, μέσα στην ταινία. Όλο το εγχείρημα έχει πάρα πολλά επίπεδα. Είναι σαν ένα κρεμμύδι που συνεχώς το ξεφλουδίζεις και έχει κι άλλο στρώμα κι άλλο στρώμα. Και αυτό ουσιαστικά έδωσε και μια κατεύθυνση στο ύφος της ταινίας, το οποίο είναι αρκετά πειραματικό και ιδιότυπο σαν γλώσσα».

«Ήθελα απλά να πάω εκεί και να ακολουθήσω τη ροή. Ό,τι έβλεπα, ό,τι με ερέθιζε, ό,τι θεωρούσα ότι έχει ενδιαφέρον. Ουσιαστικά, έτσι προέκυψε και η γλώσσα της ταινίας. Εγώ δεν έχω δει κάποιο ντοκιμαντέρ για το Μεσολόγγι. Φαντάζομαι ότι αυτά μπορεί να έχουν μια πιο κλασική φόρμα. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την ομάδα και αυτή τη δουλειά, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι δίνει μια οπτική στο πώς μπορείς να προσεγγίσεις ζητήματα όπως ταυτότητα, ελληνικότητα με ένα αρκετά pop τρόπο. Μπορείς να δεις ένα μέρος με εντελώς διαφορετικό τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *