Κατηγορίες

Εγκαινιάστηκε στο Μεσολόγγι το Κινητό Ψηφιακό Μουσείο για την Επανάσταση

«Το ιστορικό  Μεσολόγγι υποδέχεται ένα έργο σύγχρονης και προηγμένης εποχής . Ένα έργο που έχει τη δυνατότητα να κρατά όλες τις ιστορικές στιγμές ζωντανές, αναλλοίωτες στον χρόνο» .

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος κατά τον χαιρετισμό του, το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2022, στα εγκαίνια του Κινητού Ψηφιακού Πάρκου Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος, στο προαύλιο του κτιρίου της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι μέσα από την περιήγηση    στο ψηφιακό  πάρκο   δίνεται η δυνατότητα, σε όσους το επισκεφτούν να ζήσουν μια μοναδική  εμπειρία με αναφορά στην Ιστορία μας και όταν η τεχνολογία «υπηρετεί» τον άνθρωπο και τις ανάγκες του τότε βρίσκει το πραγματικό νόημα της ύπαρξής της .

«Αναγνωρίζοντας την μεγάλη αξία που έχουν τα έργα αυτά , όπως και τούτο που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα ήθελα να πω ότι και ο Δήμος μας έχει προβεί στην υποβολή πρότασης  με τίτλο  «ΜΕΣΟΛΟΓΙ- ΤΕΧΝΗ  ΜΕSOLONGI CULTURE»     στο πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ  ΤΡΙΤΣΗΣ» με την οποία αιτούμαστε την χρηματοδότηση 353.000 ευρώ   και το οποίο αφορά την ψηφιοποίηση της Πινακοθήκης μας  , το ψηφιακό Οικομουσείο μας , δηλαδή  ψηφιακές διαδρομές και την δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου» κατέληξε ο Κώστας Λύρος.

Το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο δημιουργήθηκε απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παρουσιάστηκε χθες στο Μεσολόγγι, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη όπου μαζί με το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και ξεναγήθηκαν στους χώρους του, με τα εντυπωσιακά ψηφιακά εκθέματα που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης και κατανόησης των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης.

Να σημειωθεί ότι τον  αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης,  Επιφάνιος Καραγεώργος  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκτός απ’ τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *