Κατηγορίες

“Βρείτε λύση χρηματοδότησης”- Παρόν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Γαλατά ο Γ. Βαρεμένος –

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Γαλατά, Ευηνοχωρίου , Περιθωρίου, του Αγίου Γεωργίου και του Κουτσοχερίου που Ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε απ την ζημιά στην γέφυρα του Ευήνου. Έχουν περάσει 5 μήνες χωρίς καμία εξέλιξη.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Βρείτε λύση χρηματοδότησης

Το θέμα της χρηματοδότησης μετασκευής της σιδηροδρομικής γέφυρας στον Εύηνο, προκειμένου να διέρχονται οι κάτοικοι με οχήματα, έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος. Κι αυτό ώστε, μαζί με την διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, να διευκολυνθούν και οι καλλιεργητές το καλοκαίρι με μία ενναλακτική πρόσβαση για τα γεωργικά μηχανήματα, μέχρι να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα.

Ήδη υπάρχει ένα αίτημα χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, προκειμένου η εναλλακτική αυτή λύση να υλοποιηθεί μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, στην καλύτερη περίπτωση, και με την μέθοδο της μελέτης-κατασκευής. Ο κ. Βορίδης παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα ως καθ’ ύλην αρμόδιο.

Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτε το πρακτικό και δεν έχει υπάρξει απάντηση στα αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κάτοικοι των τριών χωριών που δεινοπαθούν και πληρώνουν ακριβά τις παρακαμπτήριές μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων, ιδιαίτερα μετά την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Είναι επίσης δεδομένο ότι τα παραλιακά και άλλα μαγαζιά της περιοχής Κρυονερίου και Γαλατά αναμένεται να πληγούν σοβαρά την καλοκαιρινή περίοδο, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρξει μέχρι τότε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *