Κατηγορίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου κατέθεσε στεφάνι τιμώντας την εξέγερση των εργατών της Πρωτομαγιάς

Με κατάθεση στεφάνου τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου την Εργατική Πρωτομαγιά χθες ανήμερα της επετείου.

Μετά την συμμετοχή της Οργάνωσης στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου στην καθιερωμένη συγκέντρωση τιμής και μνήμης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσολογγίου μετέβη στον Κήπο των Ηρώων όπου με εκπρόσωπο του τον πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μέλος της Οργάνωσης Γρηγόρη Θεοδωράκη, κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου τον Μάιο του 1886, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου παραμονές της επετείου είχε δημοσιεύσει την εξής ανακοίνωση:

Μετά από μια μακρά περίοδο υποαπασχόλησης και «μισής αμοιβής», υψηλής ανεργίας, απλήρωτων υπερωριών, χαμηλών μισθών και κατάργησης δικαιωμάτων, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ακρίβειας και των λογαριασμών ρεύματος.

Η νεοφιλελεύθερη οικονομία ΔΕΝ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Οι κρατικές παρεμβάσεις στο σύστημα αμοιβών και η κατάργηση των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ΔΕΝ επιτρέπει δίκαιες αμοιβές και η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στον έλεγχο των τιμών ενέργειας. Τη «παράνοια» με τους λογαριασμούς ρεύματος την πληρώνει δυσανάλογα ακριβά η ελληνική οικογένεια κερδοσκοπώντας απροκάλυπτα οι Ιδιώτες Πάροχοι με την συναίνεση της κυβέρνησης.

Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση!

Ο πόλεμος στην Ευρώπη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το χάσμα μεταξύ προκλητικού πλούτου και φτωχοποιημένων στρωμάτων, τα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και η απουσία προοπτικής για τους εργαζόμενους δίνει σύγχρονο περιεχόμενο στο διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι η παράταξη που ταυτίζεται με τους αγώνες και τα οράματα των εργαζομένων, είναι εκείνοι που υπερασπίστηκαν και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τον μόχθο του λαού μας σε αντίθεση με την αντεργατική πολιτική της τωρινής κυβέρνησης.

Παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα τους για αμοιβές, αξιοκρατία και δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας, για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους που πριν 40 χρόνια ήταν ανύπαρκτο στη χώρα μας και τώρα επιστρέφουμε δυστυχώς στις ίδιες συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.

Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, για δίκαιες αμοιβές, για την προοπτική στη νέα γενιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ο λαός θα στείλει πίσω τον λογαριασμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *