Κατηγορίες

Μεσολόγγι: 4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό τη εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει την αναβάθμιση του αγώνα δρόμου με μια νέα μορφή, ο οποίος εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Δημιουργείται ένα νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία «Acheloos Project», στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km. Ο τερματισμός θα βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Στον τερματισμό θα υποδεχτούμε τους δρομείς με πλήθος από τοπικά προϊόντα, θα υπάρχει ένα πλούσιο Pasta Party, και πολύ καλή διάθεση υπό τον ήχο γνωστών Dj’s για να συνεχίσουμε με ένα μοναδικό Beach Party πάνω στο κύμα του Ιονίου.

Αναλυτικά

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων δρόμου

29 Μαΐου 2022

Τόπος διεξαγωγής: Νεοχώρι Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορίες αγώνων

Περιπατητική διαδρομή 6 km1000μ, παιδιών Δημοτικού

Αγώνας δρόμου 5 km

Αγώνας δρόμου 21 km

Πρόγραμμα

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Αγώνας: Ημιμαραθώνιος (21.1km)

Ώρα εκκίνησης: 8:10

Εκκίνηση: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Τερματισμός: Παραλία Λούρου

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 21km: 3 ώρες

Σημεία υδροδότησης: 2.5km, 5km, 7.5km, 10km, 12.5km, 15km, 17,5km, τερματισμός.

Δείτε την διαδρομή των 21.1 km

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Αγώνες: 1000 μέτρα Δημοτικού, 5 km, Δυναμικό βάδισμα 6 km

Εκκίνηση Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Ώρες εκκινήσεων:

1000 μέτρα Δημοτικού: 19:00

5 km: 19:10

Δυναμικό βάδισμα 6 km: 19:15

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 5km: 1:30 ώρα

Σημεία υδροδότησης: 2.5km & Τερματισμός

Δείτε την διαδρομή των 5 km

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής:

Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει:

Παρασκευή 22 Μαΐου στο παλαιό δημαρχείο Οινιαδών 16:00 – 21:00.

Σάββατο 23 Μαΐου στο παλαιό δημαρχείο Οινιαδών 08:00 – 10:00.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:​

Για τους αγώνες του 2022, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε η διοργάνωση να συγκρατήσει το κόστος των συμμετοχών σε χαμηλά επίπεδα.

Για τα 5km το κόστος θα είναι στα 5 ευρώ (8 ευρώ για το plus πακέτο που περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).

Για τα 21.1km το κόστος θα είναι 10 ευρώ (13 ευρώ για το plus πακέτο που περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).

Τρόποι Εγγραφής: Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.acheloosrun.gr έως και τις 25 Μαΐου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *