Κατηγορίες

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ξεναγήσεις σε Μεσολόγγι, Θέρμο και Λευκάδα

Με αφορμή τον επίσημο εορτασμό του ICOM για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, “Η Δύναμη των Μουσείων” αποδείχτηκε περίτρανα την Τετάρτη 18 Μαΐου στα Αρχαιολογικά Μουσεία του Ξενοκρατείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Λευκάδας και Θέρμου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, την χώρα των Αιτωλών, αλλά και των Ακαρνάνων γνώρισαν ομάδες από τα ΚΑΠΗ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ “Ηλιαχτίδα”, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος ΑΙΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΕΣ : 2 ΛΑΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, που υλοποιήθηκε από την μουσειοπαιδαγωγό κα Γαβρίνα Δήμητρα. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με ένα ονειρεμένο ταξίδι στους μύθους της αρχαίας Αιτωλίας, με την μοναδική αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, την οποία συμπλήρωσαν απόλυτα ήχοι και μουσική του συνθέτη τελετών Αφής Ολυμπιακής Φλόγας, Γιάννη Ψειμάδα. Οι μαθητές του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ήταν οι αποδέκτες της εν λόγω εκπαιδευτικής δράσης.​

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας, μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων της Λευκάδας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΥΡΩΠΗ, ΛΗΔΑ, ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ. Η Μαγεία των μύθων στην αίθουσα λατρείας του αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδος», δημιουργώντας ζωγραφιές με μεταμορφώσεις θεών, νυμφών και ανθρώπων στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την αρχαιολόγο κα Βίβιαν Στάικου.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου​, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις από την αρχαιολόγο κα Φραγκούλα Γεώρμα. Μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Θέρμου, κ. Σπ. Κωνσταντάρας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου, κ. Γ. Χριστόπουλο.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα περιφερειακά μας Μουσεία, που έχουν ανάγκη την φροντίδα μας και την αγάπη μας, ώστε να παραμείνουν ζωντανά πολυδύναμα κέντρα πολιτισμού και θεματοφύλακες της μακραίωνης τοπικής ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *