Κατηγορίες

Σε έξαρση οι κλοπές καλωδίων από τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά με επιστολή του ο Κώστας Λύρος

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Οι παραβατικές αυτές ενέργειες λαμβάνουν χώρα σε όλο το εύρος του δήμου, ενώ εντονότερο είναι το φαινόμενο στη Δ.Ε Αιτωλικού.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 28ης Μαΐου ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού με αποτέλεσμα την καταστροφή της ηλεκτρολογικής υποδομής και το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι.

Η πόρτα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης παραβιάστηκε και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα ενώ και το σύνολο των καλωδιώσεων είχε αφαιρεθεί από τους ειδικούς αγωγούς.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το κόστος της ζημίας ξεπερνά τα 5.500 ευρώ και η δημοτική αρχή κατέθεσε την πέμπτη μήνυση (το τελευταίο δίμηνο) κατά αγνώστων ενώ ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης

Δεδομένης της κατάστασης για την αποκατάσταση της ζημιάς χρειάζεται η εκ νέου εγκατάσταση καλωδιώσεων, χρήματα και αρκετός χρόνος από τις ηλεκτρολογικές υπηρεσίες του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου που θα αναβάλουν άλλες εργασίες τους και θα απασχολήσουν εξοπλισμό προκειμένου να επανασυνδέσουν την υποδομή.

«Η κατάσταση στο Αιτωλικό αλλά και το δήμο μας γενικότερα μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές και φθορές από τους «αγνώστους» είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί πλέον από την ανομία και την ανασφάλεια που μαστίζει συγκεκριμένες γειτονιές και πολλές φορές έχουν κληθεί οι ίδιοι να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους, γεγονός που θέτει και την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εισέβαλλαν σε οικίες ενώ οι ιδιοκτήτες τους ήταν εντός αυτών» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αιτωλικού Χρήστος Μασαούτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *