Κατηγορίες

Ζαχαριάδης για τα χρέη της ΝΔ: «Θα τρώτε και θα πίνετε στην υγεία των κορόϊδων – Είναι ζήτημα δημοκρατίας»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για τα υπέρογκα χρέη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που συσσωρεύονται χρόνο με το χρόνο, χωρίς να γίνεται κάποια προσπάθεια τακτοποίησής τους.

«Η εκτόξευση των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνιστά πρόκληση στην κοινωνία και δημιουργεί ζήτημα δημοκρατίας», υποστήριξε ο Κώστας Ζαχαριάδης και δήλωσε ότι τα χρέη της ΝΔ από 198 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015 έφθασαν στα 381 το 2021.

«Το 2011 η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της, είχε πει ότι είναι προφανές ότι για την αποπληρωμή των χρεών τους τα κόμματα πρέπει να μην παίρνουν τίποτα από την κρατική χρηματοδότηση και έκανε λόγο για ακραία φαινόμενα διαπλοκής», ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέτε δεν θα κάνετε τίποτα. Τα χρέη της ΝΔ θα φθάσουν στο ένα δισ. Θα τρώτε και θα πίνετε στην υγεία των κορόϊδων και δεν θα κάνετε τίποτα. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για τους ιδιώτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Στον κόσμο κόβεται το ρεύμα και εσείς ως κόμμα συνεχίζετε τον πολυτελέστατο βίο σας. Από πού προέρχονται τα χρήματα για αυτές σας τις δραστηριότητες; Πώς γίνεται να είστε ταυτόχρονα το πιο χρεωκοπημένο κόμμα και το πιο φανταχτερό; Για πόσο καιρό μπορείτε να χρεώνεται τον ελληνικό λαό και να τρώτε και να πίνετε στην υγεία του κορόιδου του ελληνικού λαού;» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Βορίδη

Η τοποθέτηση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε αλυσιτελή, λαϊκίστικη και επικίνδυνη για την ομαλή λειτουργία των κομμάτων την πρόταση του κ. Ζαχαριάδη να παρακρατηθούν η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και οι βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών της για την εξόφληση του τραπεζικού χρέους που οφείλει.

«Ρωτάτε αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για υποχρεωτική παρακράτηση, από την κρατική χρηματοδότηση, και της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών για την αποπληρωμή των χρεών των κομμάτων. Όχι, δεν θα αυξήσω την παρακράτηση, όχι δεν θα παρακρατήσω τη βουλευτική αποζημίωση. Ούτε τράπεζα, ούτε κόμμα είναι το υπουργείο Εσωτερικών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *