Κατηγορίες

Επιστολή ότι συμφωνούν έστειλαν τέσσερις Δημάρχοι της Αιτωλ/νίας στον Πρωθυπουργό για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας

Πρόταση των τεσσάρων Δημάρχων Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας.

Επιστολή απέστειλαν στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη οι δήμαρχοι των Δἠμων Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Θέρμου σχετικά με τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μια συζήτηση έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, κυρίως δε, ήρθε στο προσκήνιο μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Οι δήμαρχοι, από κοινού, κάνουν αναφορά στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία σε μία από τιε τελευταίες της συνεδρίες αποφάσισε να προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης σε δύο νέες, κάτι που εισηγείται στην Ελληνική Πολιτεία.

Οι δύο νέες Μητροπόλεις που εισηγείται η ΔΙΣ είναι η Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας, με έδρα το Μεσολόγγι και η Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο και σύμφωνα με τις νέες περιοχές που γεωγραφικά θα προσαρτηθούν, η Μητρόπολη Ναυπάκτου θα μετανομαστεί σε Μητρόπολη Νυαπάκτου και Θέρμου.

Οι δήμαρχοι, λοιπόν, με την εν λόγω επιστολή δηλώνουν ότι συμφωνούν με την εισήγηση της ΔΙΣ και ζητούν από τον κ. Πρωθυπουργό να επιληφθεί του θέματος, ώστε να προγραμματιστεί και να προχωρήσει η διχοτόμηση με την έγκριση της Πολιτείας.

ekklisiaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *