Κατηγορίες

Lady Diana : Η ιστορία της πριγκίπισσας της καρδιάς που συγκλόνισε τον κόσμο με το τραγικό τέλος της

Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1961.

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 25 χρόνια, από εκείνο το μοιραίο βράδυ, που άφησε την τελευταία της πνοή – σε μια μοιραία καταδίωξη από παπαράτσι, στο τούνελ της γέφυρας D’ Alma των Παρισίων – ο κόσμος, όμως, ποτέ δε θα την ξεχάσει.

Η φιγούρα της θα παραμένει πάντα πολύ έντονη και συναρπαστική, για να σβήσει από το συλλογικό μας υποσυνείδητο.

“Δε θα ήθελα να γίνω βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά βασίλισσα στις καρδιές όλων”, ήταν τα λόγια της πριγκίπισσας Diana , στις 20 Νοεμβρίου του 1995 -στη πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC- δύο χρόνια πριν το θάνατό της.

Aς ξεκινήσουμε την ιστορία της από την αρχή…

Ο λόρδος Edward Spencer – αντί για τον πολυπόθητο άρρενα διάδοχό του – είδε την 1η Ιουλίου του 1961, στο Sandringham της Αγγλίας, να γεννιέται η τρίτη του κόρη . Η Diana Frances Spencer.

Στα 7 της χρόνια οι γονείς της χωρίζουν ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας της, Frances,- με τον Peter Shand Ky, με τον οποίο παντρεύτηκε αργότερα. Οι μεγαλύτερες αδελφές της, Sarah-12 ετών – και Jane -10 ετών- θα σταλούν σε εσωτερικό σχολείο.

Η Diana μαζί με το μικρότερο αδελφό της Charles μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στην πατρική και μητρική οικία. Από το 1967 ο πατέρας τους κερδίζει την κηδεμονία και των δύο παιδιών. Τότε, η Diana γράφεται στο πρωινό σχολείο του Silfield κι ένα χρόνο αργότερα θα σταλεί στο πρώτο της εσωτερικό σχολείο – το Riddlesworth Hall στο Norfolk.Αν και δεν ξεχώριζε στα μαθήματα, κέρδιζε επαίνους για την κολύμβησή της, τις καταδύσεις της και τις ικανότητές της στο μπαλέτο.

Λέγεται πως η Diana τραυματίσθηκε από το διαζύγιο των γονιών της. Σύμφωνα με τον αδελφό της, Charles Spencer,“μεγαλώνοντας, οι ανασφάλειές της χάθηκαν και έγινε πιο ανοιχτός χαρακτήρας”.

Μόλις ολοκληρώνει τη φοίτησή της στο σχολείο του Κεντ, το 1977, ο πατέρας της Earl Spencer, παντρεύεται την Raine, Κόμισσα του Dartmouth κόρη της διάσημης συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, Barbara Cartland. Η Νταϊάνα και τα αδέλφια της την αποκαλούσαν “Όξινη Βροχή” (Acid Raine, λογοπαίγνιο με το όνομά της), καθώς δεν είχαν καλές σχέσεις.

Το 1980, σε ένα πάρτι στο Althorp, στην ιδιοκτησία των Spencer στο Northampon, παρατηρεί για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Κάρολος την έφηβη Diana. Την xαρακτηρίζει ως “πολύ χαρούμενη, διασκεδαστική και γοητευτική 16χρονη, γεμάτη χαρά”.

Εκείνη την περίοδο, η Diana, μοιράζεται ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με τρία άλλα κopίτσια και παράλληλα δουλεύει ως βοηθός στο νοσοκομείο Young England. Επίσης, κάνει βάρδιες αμισθί ως babysitter στο μωρό ενός ζευγαριού Αμερικανών.

Λίγους μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο του 1981, ανακοινώνονται οι αρραβώνες της Diana με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου. Σε ερώτηση ρεπόρτερ στο ζευγάρι αν είναι ερωτευμένοι, η Diana απαντά : “Φυσικά” και ο Κάρολος συμπληρώνει : “Ό,τι και να σημαίνει το ‘ερωτευμένοι’…

Τον Ιούλιο του 1981, το ζευγάρι παντρεύεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, με 600.000 περίπου ανθρώπους να στέκονται στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας και να ζητωκραυγάζουν.

Ήταν 29 Ιουλίου του 1981 όταν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για πρώτη φορά μια Αγγλίδα πριγκίπισσα φιλά δημοσίως το σύζυγό της μπροστά σε χιλιάδες παραβρισκόμενους, κάμερες και περισσότερους από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές. Είναι γεγονός πως για την παραδοσιακή μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, ανατέλλει μια νέα εποχή.

Το πριγκιπικό ζευγάρι αποκτά δύο γιους. Τον Ιούνιο του 1982, μετά από 17 ώρες τοκετού, γεννιέται ο δεύτερος κατά σειρά -μετά τον πατέρα του – διάδοχος του Βρετανικού θρόνου “William Arthur Philip Louis Windsor”.

Δύο χρόνια αργότερα, το Σεπτέμβριο του 1984, έρχεται στον κόσμο ο δεύτερος γιος της οικογένειας, ο πρίγκιπας “Henry Charles Albert David”.

Λίγους μήνες αργότερα, αφού ο πρίγκιπας Κάρολος ομολογεί μοιχεία σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, ο Jonathan Dimbleby στο βιβλίο του, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ταραχώδη ζωή και των δύο. Περιγράφει τη σχέση του πρίγκιπα με την Camilla Parker Bowles- που ξεκίνησε το 1972 – καθώς και ότι ο Κάρολος ισχυρίστηκε πως παντρεύτηκε την Diana προκειμένου να ικανοποιήσει τον πατέρα του.

Η Anna Pasternak, βιβλίο της “Princess in Love” περιγράφει τη σχέση της Diana και του Λοχαγού του Βρετανικού Στρατού James Hewitt.

“Σε αυτό το γάμο ήμασταν τρεις.” αποκαλύπτει στο Βρετανό δημοσιογράφο Martin Bashir. Σπάζοντας το πρωτόκολλο της “σιωπής” μιλάει για τον ασφυκτικό ρόλο που της επέβαλε η θέση της και για τον απόμακρο σύζυγό της.

Έχει μεγάλη αδυναμία στους δυο γιους της , William και Harry και δε διστάζει να εκδηλώνει την αγάπη της με ζεστές αγκαλιές και φιλιά , όπου κι αν βρίσκεται- κοντράροντας τα βασιλικά “πρέπει”.

Οι πρίγκιπες William και Harry ακολουθούν τα βήματα της μητέρας τους, στηρίζοντας τις φιλανθρωπίες για HIV.

Το Μάιο του 1997, η πριγκίπισσα Diana ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Αποφασίζοντας να αφήσει πίσω της το παρελθόν, προσφέρει όλες τις τουαλέτες και τα κοστούμια που είχε φορέσει την εποχή του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Πρόκειται για μια καθαρά συμβολική κίνηση.

Τα περισσότερα ρούχα είναι σχεδιασμένα από την προσωπική σχεδιάστρια και φίλη της πριγκίπισσας Catherine Walker.

Στο βιβλίο του Αndrew Morton, “Diana: Her true story.” (“Νταιάνα : Η Αληθινή της Ιστορία”), αποκαλύπτεται η βουλιμία της, η κατάθλιψη που αντιμετώπιζε, ο δυστυχισμένος συζυγικός της βίος. Πρόκειται για μία βιογραφία γραμμένη με τη σιωπηρή αποδοχή της πριγκίπισσας.

Στο βιβλίο της Τina Brown “The Diana Chronicles” – διευθύντριας του Vanity Fair για σχεδόν δέκα χρόνια και πριν από αυτό της Tattler – ισχυρίζεται πως η πριγκίπισσα Diana την είχε ρωτήσει :

“Πώς θα μπορέσω να κάνω σχέση; Kανένας άντρας με αξία δεν θα ανεχτεί αυτό που κουβαλάω”.

Και όμως, τα τελευταία χρόνια πριν από το δυστύχημα, η Diana μοιάζει να έχει βρει την ισορροπία της.
Στο πρόσωπο του τελευταίου της συντρόφου -του περίφημου playboy, Dodi al Fayed- βρίσκει ασφάλεια. Γεγονός βέβαια που αποδείχτηκε τραγική ειρωνεία…

Πόσο διαφορετική, άραγε, θα μπορούσε να ήταν σήμερα η ζωή της αν δεν είχε “φύγει” στην αγκαλιά του νεκρού αγαπημένου της, στα συντρίμμια μιας θωρακισμένης Mercedes, σε ένα υπόγειο τούνελ του Παρισίου, την 31η Αυγούστου του 1997 ;

Ο Trevor Rees-Jones – ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας -ήταν ο μόνος που επέζησε από το τραγικό δυστύχημα – ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε υποστεί το κρανίο του.

Το άδοξο τέλος της Diana , συνεχίζει να στοιχειώνει τη συλλογική συνείδηση με θεωρίες συνομωσίας, όπως ακριβώς η δολοφονία του Kennedy ή ο θάνατος της Merilyn Monroe.
Eκατοντάδες βιογραφίες και αποκαλύψεις έχουν αποπειραθεί να ρίξουν το φως στη μυθιστορηματική ζωή της και να απαντήσουν σε ερωτήματα για εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Το επίσημο πόρισμα των αρχών, χαρακτηρίζει το θάνατό της ως δυστύχημα. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δείχνουν ότι οι Βρετανοί πιστεύουν πως υπήρξε κάποιου είδους συγκάλυψη όσον αφορά στην υπόθεση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο θάνατός της προκάλεσε παγκόσμια θλίψη για την αδικοχαμένη “πριγκίπισσα της καρδιάς”.
Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της William και Harry. Την αποχαιρετούν τόσο νωρίς…

klik

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *