Κατηγορίες

Βούπερταλ: Η πόλη με τον εντυπωσιακό εναέριο σιδηρόδρομο!

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές

Το Βούπερταλ είναι μια όμορφη πόλη της Γερμανίας 350.000 κατοίκων που φημίζεται παγκοσμίως για το Σβέμπεμπαν (Schwebebahn), το εναέριο δηλαδή τραίνο που μεταφέρει τους επιβάτες της πόλης αλλά και για την ανακάλυψη της ασπιρίνης από τον Φέλιξ Χόφμαν.

By Majonit shutterstock_

By ON-Photography Germany shutterstock

Το όνομα της νεοσύστατης πόλης ήταν αρχικά Barmen-Elberfeld και μετά το 1930 πήρε το όνομα που έχει σήμερα, Βούπερταλ, που σημαίνει η κοιλάδα του Βούπερ.

By Jule_Berlin shutterstock

Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των ιστορικών χώρων έχουν διατηρηθεί, όπως η συνοικία του Έλμπεργκ, μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της εργατικής τάξης, και το φημισμένο Briller Viertel, η μεγαλύτερη συνοικία της Γερμανίας με (μικρο)αστικές κατοικίες.

Μετά την απελευθέρωση από το καθεστώς των Ναζί, το Βούπερταλ πέρασε στα χέρια των Βρετανών, ενώ στη συνέχεια έγινε μέρος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη δυτική Γερμανία.

Εκτός από το Σβέμπεμπαν, το τραίνο, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα εναέρια τρένα του κόσμου, το Βούπερταλ έχει να υπερηφανεύεται και για την γειτονιά Briller Viertel, μια από της μεγαλύτερες γειτονιές με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη.

Συνολικά, το Βούππερταλ κατέχει πάνω από 4.500 κτίρια τα οποία χαρακτηρίζονται εθνικά μνημεία, με τα περισσότερα να χρονολογούνται από τις περιόδους του κλασσικισμού, του Αρ Νουβό και του Μπάουχαους.

Παρακολουθήστε τα βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *