Κατηγορίες

“Προσωρινή” λύση από τον ΧΥΤΑ Παλαίρου για τα σκουπίδια του Μεσολογγίου – Δέχονται 1.500 τόνους αντί για 5.000

Αποφασίστηκε να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Παλαίρου 1.500 τόνοι αντί για 5.000 που ήταν το αίτημα.

Εκ νέου συνεδρίασε χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων της 3ης ΓΕΝ που είναι αρμόδιος για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου και το απαρτίζουν εκπρόσωποι των δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας.

Μετά την αρνητική απόφαση που ελήφθη προχθές, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συνεδρίασε για να πάρει τελικά απόφαση ώστε ο ΧΥΤΑ Παλαίρου να δεχθεί σκουπίδια από τον δήμο Μεσολογγίου, πολύ μικρότερης ποσότητας όμως από αυτήν που ο δήμος Μεσολογγίου είχε αιτηθεί.

Ο δήμος Μεσολογγίου ζητούσε να μεταφερθούν 5.000 τόνοι, η απόφαση του Συνδέσμου είναι για 1.500 τόνους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση ήταν οριακή (2-2) και υπερίσχυσε η πρόταση για τους 1.500 τόνους, εξαιτίας της βαρύτητας της ψήφου του προέδρου του Συνδέσμου, κ. Κασόλα.

Η μεταφορά των 1.500 τόνων δίνει μια προσωρινή πάντως ανακούφιση στον δήμο Μεσολογγίου, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του προβλήματος των σκουπιδιών. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί εκ νέου σε έναν μήνα περίπου και όσο η αποκατάσταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, παραμένει άγνωστο πότε θα επιτευχθεί.

Μόλις χθες, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος με δήλωση του έκανε γνωστό ουσιαστικά πως ο δήμος έχει μεν έτοιμες μελέτες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, αλλά δεν έχει διασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο, γεγονός που σημαίνει πως το προβλημά των σκουπιδιών θα ταλαιπωρεί για καιρό ακόμη την περιοχή.

agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *