Κατηγορίες

Εξώσεις σε ενοίκους πολυκατοικίας της Εκκλησίας στο Κολωνάκι για να την κάνουν Airbnb (!)

Χιονοστιβάδα παίρνουν οι εξώσεις στο Κολωνάκι εξ αιτίας του Airbnb, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του iEidiseis, δεκατρείς ένοικοι μίας ολόκληρης πολυκατοικίας επί της Αλωπεκής 46 κληροδότημα της Μονής Πετράκη, βρίσκονται υπό καθεστώς έξωσης από πολυκατοικία που ανήκει στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με το iEidiseis, oι εξώσεις από την «Ιερή» πολυκατοικία γίνονται με «ούριο άνεμο» δικαστικές αποφάσεις. Έχει εμφανιστεί ένας ιδιώτης στον οποίο ανατέθηκε η αξιοποίηση του ακινήτου και ο οποίος από το 2018 ζητάει από τους ένοικους να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα. Μεταξύ αυτών μια κυρία καρκινοπαθής και μια άλλη με επιβαρυμένη υγεία.

Προχτές με fast track διαδικασίες ήρθε και η σειρά του γνωστού φυσικοθεραπευτή της Αλωπεκής που επί τριάντα συναπτά έτη γιατροπορεύει όλο το Κολωνάκι! Συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ενοικιαστής που διατηρεί φυσικοθεραπευτήριο προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας την ανακοπή πρωτόδικης απόφασης για έξωση από την «ιερή» πολυκατοικία μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Το δικαστήριο αυθημερόν, στις 1.30 μμ εξέδωσε απόφαση ότι δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα του ενοικιαστή για ανακοπή της πρωτόδικης απόφασης και αστραπιαία εντός μίας ώρας εμφανίστηκε στην «Ιερή» πολυκατοικία δικαστικός κλητήρας συνοδευόμενος από κλειδαρά και στην γωνία Αλωπεκής και Πλουτάρχου να κρατάει τσίλιες γνώριμος μεσίτης της πλατείας.

Εκείνη την ώρα το φυσικοθεραπευτήριο ήταν ανοιχτό και οι καλωδιωμένοι ασθενείς δεν πίστευαν στα μάτια τους για το τι τους συμβαίνει! Με συνοπτικές διαδικασίες οι ασθενείς και το προσωπικό απωθήθηκαν βιαίως, η κλειδαριά του διαμερίσματος άλλαξε και τα μηχανήματα του φυσικοθεραπευτήριου παραμένουν εγκλωβισμένα στο διαμέρισμα!

Αυτά όλα που συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης τρίτης στην καρδιά του Κολωνακίου δεν θα είχαν τόσο μεγάλη αξία εάν το οίκημα δεν ήταν κληροδότημα της Εκκλησίας. Πλέον τον λόγο έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *