Κατηγορίες

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή

Χθες το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου πρόσφερε στους κατοίκους του Γαλατά μια εξαιρετική παράσταση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Με τη βοήθεια του σκηνογράφου της παράστασης όλοι οι θεατές επιβιβαστήκαμε σ’ ένα μεγάλο καράβι και ταξιδέψαμε στις χαμένες πατρίδες. Πέντε γυναίκες ηθοποιοί ήταν συνταξιδιώτες και ξεναγοί μας. Με τα λεγόμενά τους, τις κινήσεις των κορμιών και τις εκφράσεις των προσώπων τους μας ξενάγησαν στις πόλεις της Μικράς Ασίας και μας έφεραν σε επαφή με την όμορφη και ανέμελη ζωή της Ελλήνων, που κατοικούσαν σ’ αυτές. Ζήσαμε όμως και τη φρίκη του πολέμου, τον πόνο του ξεριζωμού και την τραγικότητα της προσφυγιάς.

Η απόλυτη σιγή, που κυριάρχησε στη διάρκεια της παράστασης, το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών αλλά και οι δηλώσεις στα «πηγαδάκια», στο τέλος της παράστασης, κορύφωσαν τον δείκτη αξιολόγησης.

Εύγε στους συντελεστές της παράστασης, εύγε στον Σύλλογο Γυναικών Γαλατά, εύγε και στους θεατές για την ησυχία και την προσήλωσή τους. Τέτοιες εκδηλώσεις καλλιεργούν τις ψυχές των ανθρώπων, προάγουν τον πολιτισμό.    

       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *