Κατηγορίες

Απάντηση της ΔΕΥΑΜ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την καταγγελία κατοίκων από “Αρμυράκι” για την ύδρευση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.)

Δ/νση : Πρώην Στρατόπεδο Χ.Καψάλη Τ. Κ. 30200, Μεσολόγγι

Τηλ. : 2631026734 & 2631027000

F A X : 2631022101

E-mail: [email protected]

http: www.deyames.gr

Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : 02-08-2022

Α.Π.: 1966

Προς Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Υπόψη κου Αντωνόπουλου Κων/νου

Κοιν.:  Πρόεδρο ΔΕΥΑΜ & Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κο Λύρο Κων/νο Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κο Βάσση Αθανάσιο

Θέμα: «Καταγγελία κατοίκων της περιοχής Αρμυράκι, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου για την ύδρευση»

Κύριε επιθεωρητή,

ύστερα από την τηλεφωνική συνομιλία μας, την Παρασκευή 29-7-2022, κατά την οποία μου γνωστοποιήσατε την δίκαιη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής «Αρμυράκι», στην Δημοτική Κοινότητα Ι.Π. Μεσολογγίου, για την μειωμένη πίεση και ποσότητα του νερού και την δυνατότητα της ΔΕΥΑΜ να επιλύσει το πρόβλημα, θέλω να σας γνωρίσω, ότι το πρόβλημα αυτό ταλαιπωρεί κατά τούς θερινούς μήνες, έντονα την τελευταία δεκαετία, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, κυρίως τους ορόφους, αλλά και άλλες περιοχές όπως το Αρμυράκι.

Δυστυχώς το πρόβλημα οφείλεται στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης που έχει πολύ μεγάλο ποσοστό διαρροών, και που από το 1997, ακόμη προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε με χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Τόσο η έλλειψη διαχρονικά παρεμφερούς εθνικού και ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης (Ταμείο Συνοχής), όσο και η οικονομική αδυναμία των Διοικητικών και Δημοτικών Αρχών να χρηματοδοτήσουν την μελέτη του έργου που άγγιζε τα 180.000€, η οικονομική κρίση του 2008 που συνέβαλε στην δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων για έργα κλπ, ήταν κυρίως οι λόγοι που μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε το πρόβλημα.

Όμως πλέον, η σημερινή δημοτική αρχή εξασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου, που αγγίζει τα 7.000.000€, έκανε την δημοπράτηση, αναδείχθηκε ο μειοδότης, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και μένει η υπογραφή της σύμβασης.

Η ΔΕΥΑΜ θα προτείνει στην επιβλέπουσα το έργο υπηρεσία, που είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και στην Προϊσταμένη Αρχή, να ξεκινήσει το έργο από το Αρμυράκι που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και να το ολοκληρώνει τμηματικά και να το υδροδοτεί, αφού παράλληλα καταργεί το παλαιό σχετικό, ώστε να μειώνονται σταδιακά οι διαρροές και να επιτυγχάνεται η αύξηση της πίεσης λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης πολύ πριν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου, οπότε οι κάτοικοι γενικά να έχουν επαρκές νερό.

Τέλος, το παρόν έγγραφο, ύστερα και από την δική σας σύσταση, θα δημοσιοποιήσουμε στους κατοίκους της περιοχής Αρμυράκι, αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της ΔΚ ΙΠ Μεσολογγίου, όπως και στους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς

.Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

Σπύρος Σταματάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *