Ένα συγκλονιστικό υπαίθριο μουσείο με φυσικό φόντο τα νερά του Αιγαίου
Το νησί της Δήλου, μέρος του αρχιπελάγους των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος και σε κοντινή απόσταση από τη Μύκονο, είναι το μέρος από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε κάθε ταξίδι στην ελληνική μυθολογία στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, είναι ο πιο ανασκαμμένος τόπος σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Και υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος γι’ αυτό, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, η Δήλος είναι η γενέτειρα του ελληνικού θεού Απόλλωνα και της θεάς Άρτεμης. Η θρησκευτική, ωστόσο, ιστορία του νησιού πηγαίνει πίσω περισσότερο από μια χιλιετία πριν οι Έλληνες της εποχής αποφασίσουν ότι εδώ γεννήθηκαν οι δύο θεότητες.
Λόγω της πραγματικά αρχαίας ιστορίας της και των μυθολογικών της διαπιστευτηρίων, η Δήλος είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Και παρόλο που εδώ δεν υπάρχει καμία τουριστική υποδομή, μπορείτε να την επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή.
Τα κοντινά νησιά, όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος, προσφέρουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων για τη Δήλο και μια γνωριμία με τον σπουδαίο πολιτισμό της. Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να ξεκινήσετε μια περιήγηση με δική σας καθοδήγηση, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να προσλάβετε έναν ξεναγό για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το συναρπαστικό μέρος.
Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη Δήλο είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου, όπου θα βρείτε εκθέματα και περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του νησιού.
Έξω από το μουσείο, όλη η Δήλος είναι διάσπαρτη από ερείπια αγαλμάτων, δρόμους και ναούς. Ένας καλός τρόπος για να τα δείτε όλα αυτά είναι να περπατήσετε την Ιερά Οδό, που παλαιότερα ήταν στρωμένη με εντυπωσιακά αγάλματα βασιλιάδων του παρελθόντος, η οποία εκτείνεται από την Αγορά των Ανταγωνιστών μέχρι τα σκαλιά του Ιερού του Απόλλωνα.
Ένα ταξίδι στη Δήλο δεν είναι μόνο μια ημέρα γεμάτη ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά η απομύζηση όλων αυτών των στοιχείων στο αρχικό τους περιβάλλον σας επιτρέπει να εξερευνήσετε και να φανταστείτε πώς θα ήταν όλα αυτά πολλά χρόνια πριν.