Κατηγορίες

Οι ENCARDIA στην ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΕΥΡΩΝΑ, ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Με αφορµή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή οι encardia παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο και πολύ «επίκαιρο» µουσικό πρόγραµµα µε τον τίτλο «emigranti: τραγούδια, λέξεις και εικόνες του Νότου και του Νόστου».


Μία εξαιρετική ανθολογία τραγουδιών και κειµένων θα φωτίσει το πάντα επίκαιρο ζήτηµα της προσφυγιάς και της µετανάστευσης. Κεντρικό σηµείο της παράστασης θα προβάλλει η ανθρώπινη αλληλεγγύη που µόνο αυτή µπορεί να µετριάσει τον πόνο του «Ξένου» ακόµα και να τον µεταµορφώσει σε ελπίδα και αισιοδοξία.

Καινούργια και παλαιότερα τραγούδια τους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά και δύο διάλεκτοι της Νότιας Ιταλίας) με θέμα τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Θα ακουστούν επίσης κείμενα και εμπνευσμένες με τον ήχο των encardia μελοποιήσεις σε ποιήματα του Κώστα Βάρναλη, Κικής Δημουλά, Άννας Θεοδωρίδου, Κώστα Κωνσταντάτου.

Πρόθεσή μας στο τέλος να χορέψουμε όλοι μαζί με τους θεατές όπως έκαναν πάντα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στους νέους τόπους που έφταναν, αναζητώντας ζωή και χαρά σε μια νέα πατρίδα.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr   

   ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ

Συντελεστές
Μουσικές συνθέσεις-τραγούδια: encardia
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Γιάννης Labner, Αναστασία Δρούγα
Σχεδιασμός ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Μουσικοί επί σκηνής

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: Ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης: κιθάρα, τραγούδι
Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, κρουστά
Δημήτρης Τσεκούρας: Κόντρα μπάσο
Κώστας Κωνσταντάτος: τραγούδι, μαντολίνο, κρουστά
Χορευτές επί σκηνής: Αναστασία Δρούγα
Γιάννης Labner

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *