Κατηγορίες

Κυβερνητικός αυτοθαυμασμός από Μητσοτάκη – Καμία αναφορά στα σκάνδαλα που τον εκθέτουν στον ξένο Τύπο

Γεμάτος υποσχέσεις ενόψει της ΔΕΘ για στήριξη των πολιτών μπροστά στο εντεινόμενο κύμα ακρίβειας και αυτοθαυμασμό για το κυβερνητικό έργο (!) εμφανίστηκε σήμερα στις Σέρρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά αυτοεπαινέθηκε για το έργο της κυβέρνησης του, σα να βρίσκεται σε παράλληλη πραγματικότητα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υπονόμευση και οπισθοδρόμηση.

«Η κυβέρνησή μας έχει συμπληρώσει τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και η καλύτερη απόδειξη του τι έχουμε πετύχει είναι το έργο μας, θέλουμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», είπε μιλώντας σε ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας έξω από καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.

«Απαντούμε με έργα, μικρά και μεγάλα,  στους πολιτικούς μας αντιπάλους που γκρινιάζουν και μας υπονομεύουν», πρόσθεσε. «Και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων με το έργο κάποιων άλλων, έργο εντός εισαγωγικών, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν κι αναρωτιέμαι άραγε τι; Τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω; Η Ελλάδα δεν γυρνάει πίσω, κοιτάει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα από τις Σέρρες», συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μοίρασε στη συνέχεια για άλλη μια φορά υποσχέσεις, επιλεκτικές βέβαια, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ και κάθε ΕΛΛΗΝΑ απέναντι στην ενεργειακή κρίση» και υπογράμμισε: «Περνάμε δύσκολους καιρούς εν μέσω μιας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία. Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Η κρίση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα δικών μας επιλογών. Πρέπει να τη διαχειριστούμε, όμως, και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση.  Λίγη υπομονή μέχρι την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια, τα οποία θα συμβάλουν στην αυτοσυγκράτηση και όχι στην επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος. Θα αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα».

Η ομιλία του ήταν σα να μιλά σε πολίτες άλλης χώρας, μιας και σε αυτήν που ζούμε βιώνουμε κατάρρευση του ΕΣΥ, ενεργειακή κρίση -με τεράστια ευθύνη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που η ΝΔ συντηρεί-, ανθρωπιστική κρίση με αντιπροσφυγικές πολιτικές και κοινωνική κρίση με το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο. Βέβαια, για όλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.