Κατηγορίες

“Οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν”: 7 γυναίκες μηνύουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης

“Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.”

Μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για το τι είναι βιασμός και συναίνεση και την εκπληκτικά γρήγορη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, επτά γυναίκες καταθέτουν μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Την είδηση, κόντρα σε ό,τι ίσως περίμενε κανείς, έκανε γνωστή το ekklisiaonline.gr, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν επώνυμα οι γυναίκες αυτές. 

Τονίζοντας τη βαρβαρότητα του “να σε κακοποιούν δυο φορές”, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση για έναν σκληρά ρεαλιστικό λόγο: “Για αυτό σε μηνύουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν”.

Διάβασε ολόκληρη την επιστολή: 

“ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ

Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Γι’ αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν”.

Μαριάννα Πολιτίδου

Αναστασία Καρακατσάνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.