Κατηγορίες

Μας προετοιμάζει ο Οικονόμου: Αναπόφευκτη η πτώση του βιοτικού επιπέδου για αρκετό διάστημα

«Η ποιότητα ζωής των πολιτών απειλείται με έντονη υποβάθμιση… Είναι αναπόφευκτη η πτώση του βιοτικού επιπέδου για αρκετό διάστημα».

Να προετοιμάσουν το κλίμα ανέχειας που έρχεται επιχειρούν συντονισμένα τα κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη που έκανε λόγο για τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942, την σκυτάλη πήρε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» που σημειώνει ότι «η ποιότητα ζωής των πολιτών απειλείται με έντονη υποβάθμιση».

Στο άρθρο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι: «Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας άνοιξε ο πίθος της Πανδώρας. Βεβαιότητες δεκαετιών κατέρρευσαν με πάταγο και ο κόσμος μας αλλάζει. Χρειάζεται να είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι στο μέλλον θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας.

Τόσο η αναστάτωση στην παγκόσμια παραγωγή και διακίνηση αγαθών, που προκάλεσε η πανδημία, όσο και η ενεργειακή κρίση, που επιτάθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκάλεσαν τεράστια ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία. Πανδημία και ενεργειακή κρίση έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Εισάγονται στην Ευρώπη. Για αυτό και η αντιμετώπισή τους απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές.

Άμεση συνέπεια των κρίσεων είναι το τέλος της αφθονίας, το τέλος των βεβαιοτήτων, χωρίς την άμεση προοπτική να εμφανιστεί ένα κομμάτι γαλάζιου ουρανού, όπως παραστατικά ανέφερε πρόσφατα ο Πρόεδρος Μακρόν.

Δεν είναι καθόλου αυτονόητη, για άγνωστο ακόμη διάστημα, η πρόσβαση σε πρώτες ύλες και αγαθά που τις τελευταίες δεκαετίες ήταν διαρκώς διαθέσιμα, έστω στις μεγάλες μάζες της Δύσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.