Κατηγορίες

«Κουκούλωμα» αποκαλύπτουν «Τα Νέα»: Κατέστρεψαν τους φακέλους παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη!

Επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου υποκλοπών αποκαλύπτει ουσιαστικά σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με δημοσίευμα της οποία τα αρχεία των παρακολουθήσεων τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από την ΕΥΠ!

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ΕΥΠ απάντησε επισήμως στο  κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας, ότι οι φάκελοι παρακολούθησης έχουν καταστραφεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρόβαλαν την πρωτοφανή δικαιολογία ότι η καταστροφή όλων των φακέλων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη την περίοδο 2020-2021, έγινε εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου πιο σύγχρονου.


Μάλιστα, συνεχίζοντας τις δικαιολογίες δήλωσαν ότι τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους αν και υπάρχει πρόβλεψη να διατηρούνται για δυο χρόνια.

Όμως νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει και η αποκάλυψη ότι το έγγραφο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη υπέγραφε μια αξιωματικός της ΕΛΑΣ η οποία υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία αποχώρησε αιφνιδιαστικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, λίγες εβδομάδες πριν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Χθες Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αίτησή του στην ΑΔΑΕ, ζήτησε τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησής του, την εντολή για την άρση του απορρήτου του και όλη τη σχετική αλληλογραφία.

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.