Κατηγορίες

Παρακολουθήσεις και στο κινητό του Χρήστου Σπίρτζη – Καταγγελία της αξιωμ. αντιπολίτευσης στον Άρειο Πάγο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο υποκλοπών, αφού σύμφωνα με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ίχνη παρακολούθησης του παράνομου λογισμικού Predator εντοπίστηκαν και στο κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, προκειμένου να καταγγείλει παρακολούθηση του κινητού του πρώην υπουργού και τομεάρχη του κόμματος Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, κατόπιν ελέγχου που έγινε, διαπιστώθηκαν ίχνη παρακολούθησης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη από το παράνομο λογισμικό Predator.

Οι υποκλοπές, μάλιστα σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έγιναν το ίδιο διάστημα με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη!

Τα παγιδευμένα μηνύματα που έλαβε 


Ο Χρήστος Σπίρτζης αποκάλυψε τα παγιδευμένα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο από το παράνομο λογισμικό του Predator. Οι ομοιότητες με τις περιπτώσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη.

Τα μηνύματα που του έστειλε το παράνομο λογισμικό του Predator στο κινητό του τηλέφωνο αποκάλυψε ο Χρήστος Σπίρτζης.

O κ. Σπίρτζης έλαβε αρχικά SMS με τη φράση “Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα”. Ακολουθούσε λινκ από την ΕΦΣΥΝ για το θέμα των αποκαλύψεων για την ΕΥΠ.

Οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και ο Γιώργος Σαρλής επικεφαλής του νομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, στον Άρειο Πάγο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


Εν συνεχεία ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μήνυμα με την ακόλουθη φράση: “Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο”. Ακολουθούσε λινκ από το blogspot_edolio5.com, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Θανάση Κουκάκη.

Οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και ο Γιώργος Σαρλής επικεφαλής του νομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, στον Άρειο Πάγο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πιο πριν ο κ. Σπίρτζης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ)
γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).
Δύο επιθέσεις στο κινητό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έλεγχο στο κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021.

Υπήρξαν δύο επιθέσεις από το παράνομο λογισμικό, η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 όταν η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο “Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες”. Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα αποκάλυπτε τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων. Στο ρεπορτάζ υπήρχε εκτενής αναφορά στη λεγόμενη παρα ΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ δηλαδή, και τις εκτός ελέγχου νομιμότητας δραστηριότητές του.

Με το που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ο Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί”

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 η ίδια εφημερίδα συνεχίζει το θέμα και κυκλοφορεί με βασικό τίτλο “Φτιάχνουν ΕΥΠ στα μέτρα της Μαξίμου Α.Ε.”. Σε αυτό το δημοσίευμα επισημαίνεται η σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βγάζει νέα ανακοίνωση με τίτλο “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί Νο 2 – Θα τον ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης”, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας”.

Παράλληλα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώνει ότι επικεφαλής δεκάδων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.