Κατηγορίες

Μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από χιλιάδες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Ηχηρή διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο κυρίως την ακρίβεια και τα εργασιακά πραγματοποιούν αυτή την ώρα χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας αργότερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως κάθε χρόνο, σε εξέλιξη είναι διαφορετικές συγκεντρώσεις. 

Απ’ το Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία στην οποία είχαν καλέσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με περίπου 2.000 διαδηλωτές. Εκεί βρίσκεται και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απ’ την Καμάρα ξεκίνησε η πορεία με κάλεσμα από οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στην πορεία, στην οποία δίνουν το «παρών» περίπου 4.000 άτομα, συμμετέχουν επίσης φοιτητές με συνθήματα κατά της ΟΠΠΙ, το ΜέΡΑ25, αναρχικοί και η ΕΛΜΕ που είναι και στην κεφαλή της πορείας.  Στη διαδήλωση της Καμάρας συμμετέχει και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Απ’ την πλατεία της ΧΑΝΘ ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, με περίπου 3.500 κόσμο. Εκεί και οι εργαζόμενοι στην οινοποιία Μαλαματίνα.

Στη ΧΑΝΘ αναμένεται να ενωθούν ακολούθως οι δύο πορείες.

Στο μεταξύ, η πόλη είναι αστυνομοκρατούμενη με περίπου 3.500 αστυνομικούς επί ποδός. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τον δρόμο προς το κτίριο της ΔΕΘ, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *